avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cesionare de creanta firma
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cesionare de creanta firma

buna seara.
Am facut o cesiune de creanta de la o firma care imi datora suma de 2.600.000LEI (666.000EURO)la acea data . Firma care a preluat cesiunea cumpararse un teren de 7ha de la firma 1 care imi datora creanta de 2.600.000lei. Suma mea acoperea in intregime plata terenului la firma care a preluat creanta mea. Am facut notare pe acel teren pentru suma de 2.600.000lei . Ulterior am devenit rude prin botezul nepotului meu si nasul a profitat de increderea mea ,mi-a solicitat sa-i ridic notarea in favoarea finantelor pentru el ,iar el promite ca-mi muta notarea pe o cladire a lui promisiune pe care nu o respecta . Nasul .imi da bilete la ordin de 1.200.000lei care sant refuzate la banca pe motivul ca semnatarul nu are specimen de semnatura in banca. Firma lui a intrat in insolventa iar acum eu cu firma mea am devenit chirogravara . Prin urmare nasul a ramas cu terenul de 7ha pe care nu l-a platit nici la mine nici la firma vanzatoare . Am depus plangere penala,dosarul ajunge la diicot de unde primesc solutia.;partial citez ; prin ordonanta X ,in temeiul art.58,art.35si 41 c.p.p.,s-adispus declinarea competentei de solutionare a cauzei sub aspectulsavarsirii infractiunii de INSELACIUNE,prev. de art.244 Cod penal, in favoarea Parchetului de pe langa Judecatorie . S-A affirmat ca intra in competenta acesteia. Intrebarea mea este .mai ramane valabila infractunea de Inselaciune daca s-a mutat dosarul la o institutie inferioara?? Ce sanse am de a -mi recupera banii?
Cel mai recent răspuns: ana_oniga@yahoo.com , utilizator 19:20, 19 Ianuarie 2015
Din ce relatate Dvs, plingerea introdusă nu a fost făcută la o instanta competenta cu solutionarea acestei cauze, motiv ptr care a fost trimis la instanta ce ii revenea competenta spre soluționare. Obiectul ramine același. In functie de probatoriul ce se va administra, se va da si solutia.
este posibil sa fie schimbata solutia?? Dar ,daca se intampla asta nasul poate ramane cu terenul de 7ha pe care nu l-a platit nici la vanzator nici la mine care i-am platit terenul cu suma respectiva. Ce am de facut in varianta asta?? Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garanti ipotecari pentru credit firma in insolventa ana.achim ana.achim Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie: subsemnata sunt asociata intr-o societate care in 2009 a cerut si i s-a aprobat intrarea in insolventa cu intentia ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii bancare sorinachi sorinachi am doua credit bancare de uz personal, din 2005 pe care nu le-am mai achitat din 2008. S-au prescris?..s-au daca voi fi cautat de firme de recuperare voi plati ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)