avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre pensie in străinătate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre pensie in străinătate

Am 67 Ani am lucrat in România 39 ani acum lucrez in USA cu contract de munca, se iau in considerare ca vechime ani lucrării USA
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 10 Februarie 2018
Depinde de acordul pe care pe care il are statul Roman cu celelalte state, altele decat cele din Uniunea Europeana. Pentru cele care exista relatii bilaterale pe probleme de asigurari sociale, vechimea obtinuta pe teritoriul acelui stat, in condiitiile prestarii unei munci legale, se cumuleaza cu vedchimea muncii prestate in Romania. Despre SUA nu am gasit nimic. Nu vreau sa va furnizez o informatie "dupa ureche". Poate cunoaste cineva mai bine situatie si va poate da o informatie precisa.
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
procesomanul, utilizator
România și SUA își vor reglementa relațiile în domeniul securității sociale
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! se pot converti anii lucrați în usa în ani lucrați ... kissvisylove kissvisylove Bună ziua! Se pot converti anii lucrați în USA în ani lucrați în România, pe cartea de muncă? Dacă da, ce acte sunt necesare? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Perioada lucrata in spania va fi valorificata la acordarea drepturilor de pensie? mariana47carmen mariana47carmen Am lucrat 7 ani in Spania cu forme legale,deci am acesti ani in cartea de munca de acolo.Intrebarea este daca la o eventuala pensionare anticipata acesti ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare vasflo2010 vasflo2010 in cazul pensionarii inRomania,vechimea acumulata in Spania se recunoaste integral?Baza de cotizatie in Spania se ia in consideratie 100%in Romania? (vezi toată discuția)