avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Se pot converti anii lucrați în USA în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Se pot converti anii lucrați în USA în ani lucrați ...

Bună ziua!
Se pot converti anii lucrați în USA în ani lucrați în România, pe cartea de muncă? Dacă da, ce acte sunt necesare?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: kissvisylove , utilizator 20:37, 16 Iulie 2021
Doriți să obțineți o pensie din România pentru anii lucrați aici ?
NU se poate asa ceva.
Am ani lucrați acolo și aș vrea să-i pun pe cartea de muncă în România!
V-am explicat mai sus ca nu se pot converti ... carnetul de munca nu se mai foloseste de la 01.01.2011.

In prezent, nu exista Acord de securitate socială cu Statele Unite ... In situaţia statelor cu care România nu are încheiat acord/convenţie de securitate sociala, pensia se acordă potrivit legislaţiei sistemului unitar de pensii publice din România, fără a se putea valorifica perioadele de asigurare realizate pe teritoriul respectivelor state.
Socrul meu a făcut acest lucru în Belgia, a adunat anii vechime de aici acolo, de ce nu ar fi posibil și la noi? Convenția de la Haga nu ajută? România dă voie să cumperi ani vechime dar să ia în considere anii lucrați acolo nu?

Alte discuții în legătură

Exista vreun acord intre romania si sua privitor la pensii? ipilt ipilt Am lucrat 15 ani in Statele Unite .Exista vre-un acord intre Romania si SUA privitor la pensii? Se poate aduce(adauga) vechimea din SUA la cea din Romania?Va ... (vezi toată discuția)
Drept de pensie pentru roman stabilit in sua Andrei M Andrei M Buna ziua, Sunt nascut in 1953. Am terminat liceul in 1972 si facultatea (Institutul Politehnic Bucuresti) in 1977. Am lucrat la doua intreprinderi din ... (vezi toată discuția)
Documente pentru recunoasterea vechimii mirela onea mirela onea Buna ziua Am o cunostinta care de cativa ani lucreaza in Bermuda cu contract de munca legal si ar dori sa se intoarca in tara la expirarea contractului. Va ... (vezi toată discuția)