avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia unui beneficiar de bursa privata!!! VA ROG ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia unui beneficiar de bursa privata!!! VA ROG RASPUNDETI !!

Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat: in anul 4 de facultate o firma mi-a acordat o bursa privata timp de 6 luni, si am semnat un contract in care ma obligam sa iau diploma de licenta si sa ma angajez la acea firma pe un post corespunzator pregatirii, pe o perioada NEDETERMINATA. Am luat diploma de licenta, si in august 2005 m-am angajat cu contract de munca pe perioada NEDETERMINATA. Acum eu vreau sa plec la alta firma si seful vrea sa ma oblige sa-i restitui bursa primita fiindca (zice el) nu mi-am respectat angajamentul. Ma poate obliga sa fac acest lucru? Eu aveam obligatia sa ma angajez pe perioada nedeterminta, si am lucrat 7 luni la el. Mentionez ca desi in legea privind bursele private se mentioneaza ca cel care ofera bursa nu ma poate obliga sa lucrez, eu totusi am lucrat la acea firma, si chiar am un contract in care se specifica ca o sa lucrez 20 ore pe saptamana pana la obtinerea diplomei de licenta in schimbul acestei asa zise burse. Va rog raspundeti-mi urgent, sunt disperata!!!!:((
Cel mai recent răspuns: alimor , utilizator 11:18, 20 Februarie 2006
Orice situatie in care tu esti obligat sa ii despagubesti trebuie trecuta in CIM sau se ataseaza un act aditional la CIM semnat de tine. Nici o lege nu te obliga sa-i despagubesti daca tu nu ai semnat asa ceva , chiar daca exista o asemenea clauza la CCM la niv. unitatii. Daca vrei poti sa-mi trimiti si mie pe mail contractele semnate la primirea bursei si la angajare--- aurelian_buican@yahoo.com-------
Pentru ai da in judecata nu mai platesti taxa de timbru si te poti reprezenta singur , asa ca banii pt.
aciunea in justitie nu mai reprezinta un impediment.Succes Angel
In contract te-ai angajat sa lucrezi pt. aceasta firma pe o anumita perioada?
Daca singurul angajament era cel de a te angaja pe perioada nedeterminata, tu l-ai respectat!
Pe perioada nedeterminata nu inseamna pentru totdeauna :D! deci poti sa demisionezi cand vrei cu respectarea preavizului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea contractului din nedeterminat in determinat Cristina Serea Cristina Serea Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Firma la care lucrez vrea sa imi modifice contractul individual de munca de la 8h la 4h/zi. Dar odata cu ... (vezi toată discuția)
Bursa privata si stagiu de practica Instantlife Instantlife Buna ziua, Bursele private sunt reglementate de L.376/2004 precum si de normele de aplicare aferente. Felul in care sunt definite le asimileaza burselor de ... (vezi toată discuția)
Beneficiar bursa privata acordata in baza legii 376/2004 stoicol stoicol Buna ziua, Doresc sa aflu care ar fi posibilitatea de a beneficia de o bursa privata de studiu, in baza legii 376/2004, din partea angajatorului meu actual. ... (vezi toată discuția)