avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificarea contractului din nedeterminat in determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificarea contractului din nedeterminat in determinat

Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Firma la care lucrez vrea sa imi modifice contractul individual de munca de la 8h la 4h/zi. Dar odata cu aceasta vrea sa imi schimbe durata contractului de munca din nedeterminat in determinat (pe 2 luni). este legal sa faca asa ceva?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 14:50, 24 Martie 2009
Orice se poate daca sunteti si dvs. de acord.
Mai intai trebuie sa inceteze CIM pe perioada nedeterminata si apoi sa faca altul pe perioada determinata si cu cate ore doriti, de comun acord.
Doar daca semnati dvs.actul aditional la contractul individual de munca in conditiile pe care le-ati precizat. Unilateral angajatorul nu poate face astfel de modificari
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
Sorin Susca, Consilier juridic
Trebuie sa stiti ca un CIM nu poate fi modificat din perioada nedeterminata in perioada deteminta daca CIM este mai vechi de 2 ani
ITM-urile refuza oricum trecerea de la nedeterminta a determinata ( nu sunt obiznuiti cu aceasta transformare ) direct prin act aditional si solicita ca CIM sa inceteze si sa fie incheiat un CIM nou pentru perioada determinata.
Trebuie sa stiti ca un CIM pe durata determinata inceteaza de drept la data convenita. Adica dupa 2 luni nu veti mai fi salariata.
Personal nu va recomand sa semnati nici reducerea programului nici semnarea unui nou CIM pe durata determinata. Daca nu mai doreste sa va pastreze la locul de munca sa va concedieze cu redurea locului de munca.
Decizia va apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea de la contract de munca pe o perioada nedeterminata la determinata still still As avea o intrebare.... pana acum am avut contractele de munca pe o perioada nedeterminata si am dori sa trecem la perioada determinata, este posibila aceasta ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract de munca pe perioada nedeterminata sherazat sherazat Buna ziua! As dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Eu sunt angajata la o firma cu contract individual de munca pe o perioada determinata de 2 luni. Mi ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)