avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... primar galagios
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

primar galagios

In orasul meu natal, municipiu de judet, circula masini de publicitate scazanad nivelul de trai considerabil prin poluarea sonora pe care o produc.
Cand am sesizat asta primarului conform art 68 – (1) alineat i) din Legea Administratiei Publice sau fisa postului sau:

i) asigura ordinea publica si linistea locuitorilor, prin intermediul politiei, jandarmeriei, gardienilor publici, pompierilor si unitatilor de protectie civila, care au obligatia sa raspunda solicitarilor sale, în conditiile legii;

,mi-a transmis ca e hotararea consiliului local. Cum pot ataca aceasta decizie, s-o anulez si sa-mi plateasca daune pentru nervii tociti de ani de zile, zi de zi, de dimineata pana seara, asistand la masini de publicitate cu megafoane prin fata blocului. Mentionez ca intr-adevar, e ceva local, acum locuiesc in Bucuresti si n-am vazut asa ceva. Se intelege, fiindca in municipiul cu pricina, singurul partid care are sediu din cate stiu este PSD. La al icsulea congres. PSD-ul reales... Primarul DB dealtfel, asista cu toata statura lui la sifonarea fondurilor publice si externe, fiind si judetul unui mare baron local. Deasemenea e municipiul nuntilor italiano-rumene care se desfasoara in masini ce se plimba efectiv de dimineata pana seara cu mana infipta in claxon, cauzand un vacarm ingrozitor. Ajutati-ma cu un sfat cum salvez acest oras de calamitatea cu rasunet a acestui primar, sau cu ajutorul institutiilor abilitate de drept a rezolva aceste probleme.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 15:51, 21 Octombrie 2009
sesizare la prefectura.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
ContSters87904, utilizator
Oricum nu m-au bagat in seama nici acum cativa ani cand am depus sesizarea la primarie in necunostinta de cauza. M-au anuntat ca asta e hotararea consiliului local dar este in contradictie cu primarul si atributiile sale (nu ca i-ar pasa). Asta nu ma va opri sa incerc odata ce am stiinta necesara. Pot sa-si vada de interesele lor politice si cu o decizie a consiliului local anulata si cu niste sanctiuni la activ. Macar sa demonstrez ca primarul nu-si respecta fisa postului si sa fie sanctionat.

Au atasat o patrula la nuntasii claxonisti pentru o dupa-amiaza, in ziua cand i-am sunat de vreo 3 ori sa-i scoata din strada (stiu ca exista o lege care iti interzice sa claxonezi aiurea dar nu stiu care). In cel mai fericit caz amenda a devenit o traditie a nuntasilor, ca furatul miresei.
Pe plan local unde edilul este sef,daca mai detine si sprijin politic ,slabe sperante de reusita in favoare dvs.
din pacate in toate orasele exista aceasta situatie.
carmenmur a scris:

din pacate in toate orasele exista aceasta situatie.

In Bucuresti sunt de un an si jumatate, am vazut o singura masina publicitara (dar nu-mi amintesc daca avea megafon sau il folosea) si un singur convoi de nunta, care nu claxona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nunta ultracentrala - tulburarea linistii publice noiklosa noiklosa Buna ziua, Cred ca multi dintre cei care locuiesc in zonele centrale - dar nu numai - ale oraselor din Romania se confrunta cu aceasta problema. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Nelegalitate ridicare auto parcate neregulamentar de catre politia locala DenisRif DenisRif S-a stabilit concret ca potrivit prevederilor art. 64 din O.U.G. 195/2002 ,citez : (1) Politia rutiera poate dispune ridicarea vehiculelor stationate ... (vezi toată discuția)
Spor de arma Danyella_tm Danyella_tm Buna seara, Intrebare : ce se intampla cu sporul de arma ? Cine si in ce conditii il poate primi ? Caz concret - o persoana a lucrat la Corpul Gardienilor ... (vezi toată discuția)