avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cas-ul la concediu medical sarcina si lauzie 2018
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cas-ul la concediu medical sarcina si lauzie 2018

Care este valoarea cas-ului care se retine la concediu medical de sarcina si lauzie din ianuarie 2018?
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 14:41, 9 Februarie 2018
Buna ziua,

Formula de calcul pentru calculul unui salariu net in conditiile in care intervine un concediu medical este procentul de 25% o data aplicat la salariul realizat pe perioada lucrata si o data pentru zilele de CM astfel: (35% x salariul mediu brut pe economie x nr. total de zile de CM)/nr. zilelor lucratoare din luna. Salariul realizat se aduna cu suma rezultata din calcul de mai sus si se aplica procentul de 25%. (conform modificarilor legislative aplicabile din luna ianuarie 2018).
Daca salariata a avut toata luna CM cod 08, se va aplica doar formula [35% x 4162 (sal. mediu brut pe ec.) x nr. total de zile de CM)/nr. zilelor lucratoare din luna] x 25%.
Se plateste cu 85% din FNUASS si indemnizatia nu se impoziteaza.
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
IULIA NEDELCU, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal. spețe, lămuriri Mirela Stănciulescu Mirela Stănciulescu Bună ziua aș vrea să mă ajutați și pe mine cu câteva răspunsuri am fost în risc maternal din noiembrie până în 15 ianuarie pe luna noiembrie am ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale 2018 madalinagabriel madalinagabriel Buna ziua,as dori sa stiu care e stagiu minim de cotizare pentru ca angajatorul sa-mi plateasca concediu medical.M-am angajat in august,iar in ianuarie am avut ... (vezi toată discuția)
Baza calcul concediu medical abmail abmail Buna ziua, Cum se calculeaza baza pentru concediul medical? Incepand cu 1 dec 2015 am schimbat locul de munca. Anterior am avut un salariu brut de 6500 lei. ... (vezi toată discuția)