Buna ziua!
In data de 19 ianuarie a.c. am primit mesaj de la banca, in care sunt informata ca am poprire pe cont datorita unor amenzi (2 mai exact) pe care nu le-am achitat. Problema a aparut in momentul in care am sunat la primarie si mi s-a spus ca de fapt au fost trimise prin posta somatia si instiintarea, insa eu nu am primit nimic deoarece nu mai locuiesc la acea adresa de 10 ani, acolo locuind mama mea. Mi-au spus ca a semnat cineva de primire, insa nu se poate face dovada cine, pentru ca pe confirmarea de primire nu este nume sau serie de buletin, ci o semnatura care se poate dovedi cu usurinta ca nu ii apartine mamei mele, iar la calitatea celui.care se presupune ca a semnat la adresa scrie "delegat". Apoi mai este o problema cu pv din ratc, unde am dat buletinul controloarei insa nu am mers pana la capat de linie pentru a semna un pv, din motive de timp, asa ca azi primesc pe mail copie a acelui pv cu datele mele insa evident fara semnatura mea dar in schimb a semnat un martor, un strain, de care nu am luat la cunostinta la momentul sanctiunii. Sunt aceste proceduri legale?
Multumesc!
In ceea ce priveste distribuirea unei trimiteri postale prin care v-au fost expediate somatia, respectiv instiintarea, va puteti adresa, in scris, oficiului postal in raza caruia locuiti, sa va mentioneze cui a fost predata trimiterea postala in cauza. In documentele interne ale postei la predarea unei trimiteri inregistrate, factorul postal este obligat sa treaca datele de legitimare, respectiv semnatura destinatarului (formularul in cauza se numeste lista de distribuire f.8);
Referitor la procesul verbal de contraventie incheiat in sarcina dvs, precizez ca acesta se poate incheia si in lipsa dvs sau daca refuzati sa semnati, obligatia agentului constatator este sa il intocmeasca in prezenta unui martor care va si semna,
Buna seara!
Am primit pe mail o copie a confirmarii de primire insa nu este trecut nici un nume sau o serie de buletin; este o semnatura si "in calitate de delegat".
In ce conditii se efectueaza o examinare grafologica? O cunostinta mi-a spus ca nu "pot solicita de capul meu" si ca fara un proces nu am cum sa demonstrez ca este falsa semnatura, si ca legea nu imi permite nici macar sa fac o reclamatie/plangere agentului postal. Pe scurt mi s-a spus ca nu prea am ce sa fac, doar sa platesc amenda si atat. Eu nu vreau sa evit sa platesc aceste amenzi, pentru ca mi le asum, eu am o problema cu procedurile folosite de catre factorul postal si primarie: mi s-a spus ca pt 1 amenda a semnat cineva de primire somatia,insa e un mister cine, iar pt a 2a, nu a fost gasit nimeni la adresa, asa ca am fost avizata pe site-ul primariei, procedura de care habar nu aveam.