avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... prima de instalare repatriati
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

prima de instalare repatriati

Buna seara, m-am intors de curand din strainatate,m-am angajat,sunt si lucrez in Bucuresti. Pot sa beneficiez de prima de instalare? Probabil ca nu ,,cred eu, deoarece Bucurestiul nu e o zona defavorizata .Oricum astept un raspuns calificat.
Multumesc frumos si o seara buna.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:29, 10 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii despre legislatie aferenta aici: [ link extern ] /
si aici: [ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 76/2002
art. 75
(1) Persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul ori îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia pot beneficia de o primă de instalare, neimpozabilă, destinată stimulării încadrării în muncă, asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reşedinţă, şi/sau pentru reîntregirea familiei, după caz.
(2) Prima de instalare prevăzută la alin. (1) se acordă în cuantum diferenţiat, astfel:
a) 12.500 lei pentru persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa;
b) 15.500 lei pentru persoanele prevăzute la lit. a), care îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa, în situaţia în care sunt însoţite de membrii familiei în sensul Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, iar în cazul familiei monoparentale, în situaţia în care sunt însoţite de copilul sau copiii aflaţi în întreţinere.
....

art.75^1
...
(2) Primele de mobilitate prevăzute la art. 74 şi 75 se acordă persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa ori îşi stabilesc noul domiciliu sau noua reşedinţă în zonele prevăzute în Planul naţional de mobilitate care se aprobă şi se actualizează prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.
.....

Bucurestiul nu face parte din zonele prevăzute în Planul naţional de mobilitate.
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna seara!

Un articol publicat de Avocatnet cu toate informatiile privind prima de instalare la reintoarcerea si angajarea in Romania, gasiti aici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati uitat sa puneti adresa articolului.
Cred ca l-am depisatat eu: www.avocatnet.ro/articol_462...
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
edyjohn a scris:

... Pot sa beneficiez de prima de instalare? Probabil ca nu ,,cred eu, deoarece Bucurestiul nu e o zona defavorizata .Oricum astept un raspuns calificat.
Multumesc frumos si o seara buna.



In speta, nu beneficiati de asa ceva.

Alte discuții în legătură

În ce condiții se obține prima de instalare? LivioaraB LivioaraB Dacă m-am înscris la 1 august la Agenția teritorială de ocupare a forței de muncă, și mă angajez la 1 septembrie, pe perioada nedeterminata și la ... (vezi toată discuția)
Repatriere, prima de instalare Corina1971 Corina1971 Buna seara. Eu si sotul locuim in prezent in Germania dar am luat hotararea sa ne reantoarcem acasa .De la o cunostinta am aflat ca : Și românii care au ... (vezi toată discuția)
Somaj Eliza Maria Eliza Maria Buna ziua, sunt somera si doresc sa-mi spuneti daca beneficiez de prima de instalare daca ma mut doar eu, fara familie in alta localitate . (vezi toată discuția)