avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea permisului pe 60 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea permisului pe 60 de zile

Buna ziua!
In data de 22 Ianuarie am fost implicat intr-un eveniment rutier soldat doar cu avarii ale autoturismului.
M-am inteles cu cel care m-a lovit sa facem amiabila doar ca acesta nu a mai venit sa incheiem acea amiabila. Mi-a lasat, atentie!, mi-a lasat polita de asigurare in ORIGINAL si din acel moment nu am mai reusit sa dau de el timp de 3 zile. El avea numarul meu de telefon dar nu m-a contactat! M-am intalnit cu fratele lui care mi-a dat numarul lui de telefon si asa am reusit sa iau legatura cu el.
Nu am mai reusit sa incheiem acea amiabila deoarece el nu a mai dorit. S-a dus defapt in urmatoarea zi dupa ziua producerii evebimentului rutier adica in 23 Ianuarie si a declarat la politie evenimentul fara a ma anunta si pe mine avand in vedere ca ne-am inteles sa facem acea amiabila.
Eu nestiind ca el s-a dus la politie, il sunam intr-una dar nu mai raspundea la telefon. La aproximativ o saptamana, sunt sunat de catre un agent de circulatie de la politie, si m-a chemat la sediul politiei, citez: " trebuie sa vi pana la politie sa discutam despre acel eveniment rutier in care ai fost implicat in data de 22"
Stiindu-ma nevinovat, bineinteles ca am dat curs invitatiei si m-am prezentat la sectia de politie unde am aflat ca, cel care defapt era vinovat de producerea evenimentului a fost absolvit de toata vinovatia alegandu-se doar cu o amemda, pe cand eu trebuia sa predau permisul meu pentru 45 de zile (perioada cu tot cu dovada) deoarece nu am declarat evenimentul in termen de 24 de ore.
Pana aici sunt deacord cu totul. Am predat permisul, am primit si eu amenda, suma fii d aceeasi ca si a lui. In urmatoarea zi, m-am deplasat la Judecatoria Turda, unde am depus o contestatie impotriva procesului verbal si am obtinut acel certificat de grefa cu care in data de 01.02.2018 m-am prezentat la IPJ Cluj Serviciul Rutier de unde mi-am recuperat permisul.
Astazi, 09.02 primesc o instiintare de la IPJ Cluj Serviciul Rutier prin care mi se comunica faptul ca perioada de suspendare s-a dublat si am ajuns la 60 de zile, iar din data de 14.02 va intra in vigoare aceasta suspendare, pe motivul ca in ultimele 6 luni de zile, instiintare care a fost emisa tot in data de 01.02.2018, data in care m-am prezentat cu certificatul de grefa pentru a-mi recupera permisul.
Mentionez ca, contestatia (procesul impotriva IPJ Cluj) este inca pe fond si nu s-a definitivat, adica nu a primit stadiul de "Hotarare definitiva si irevocabila"
Cum ar trebui sa procedez? Sa depun o alta contestatie?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
Deiu26, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună seara, îmi puteți da informații despre cum pot contesta ... Bogdan 71 Bogdan 71 Bună seara, îmi puteți da informații despre cum pot contesta reținerea permisului de conducere pentru o pretinsă depășire pe linie continuă? Nu am ... (vezi toată discuția)
Accident usor Valy007 Valy007 in data de 05.08.2013 in parcarea interioara a SC Rewe Turda SRL am efectuat manevra de mers inpoi mai putin de 50 m dupa care am intrat in curtea societati ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 de zile pentru trcere pe rosu Sorin.1986 Sorin.1986 Buna seara! Acum 1 ora mi`a fost suspendat permisul pentru 30 de zile pentru ca am trecut pe rosu. Am refuzat sa semnez procesul verbal, dar permisul a ramas ... (vezi toată discuția)