avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata decedat, mama traieste, fiu unic.......nu vrem sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata decedat, mama traieste, fiu unic.......nu vrem sa facem dezbaterea

Tata decedat, mama traieste iar eu sunt fiu unic.
Nu vreau sa facem dezbaterea mostenirii (casa, apartament).
Dupa decesul mamii eu, fiu unic, nu devin automat mostenitor de drept? sau trebuie sa fac ceva? ce anume?
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
paulnnnn, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:38, 10 Februarie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu devi automat mostenitor ! Ai calitate dar trebuie sa soliciti unui notar deschiderea succesiunii. In baza actelor notarul, la solicitarea celui in drept, dezbate succesiunea si elibereaza un certificat de mostenitor.
~ Conținut șters la cerere ~
Nimic nu se face "automat".
Trebuie dezbătute mostenirile după părinții dvs. Indiferent ca sunteti unicul copil.
Eu n-aș lăsa pe mâine...
Puteți.
Dar la vremea decesului mamei dvs. oricum veți avea de dezbătut două succesiuni.
Și după cum modifică legiuitorii noștri codul fiscal, mai des decât reușesc unii să-și schimbe pantofii, există riscul să aveți surprize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma luminati mada2001us mada2001us Tatal meu a murit exact un an,cum parintii mei au cumparat apartamentul printe primele in contrac este trecut numai tata,acuma ne confruntam cu porblema ca ... (vezi toată discuția)
Proprietar dupa renuntarea la succesiune ninasave ninasave La dezbaterea succesiunii dupa tatal meu am renuntat la tot in favoarea mamei mele ,fiind unicul copil Ce acte trebuie sa faca mama ca eu sa devin proprietar ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara dezbatere? cretu_adrian cretu_adrian Cu 10 ani in urma a decedat mama, care avea ca masa succesorala un certificat de actionar si 1/2 din apartament. Dupa un an am aflat ca tata obtinuse la 3 luni ... (vezi toată discuția)