avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog sa ma luminati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog sa ma luminati

Tatal meu a murit exact un an,cum parintii mei au cumparat apartamentul printe primele in contrac este trecut numai tata,acuma ne confruntam cu porblema ca mama nu poate schimba nici macar contorul la gaz fara tata,si cu ea nu sta nimeni de vb ca nu este trecuta in contract,eu mai am doi frati si am vrea sa mergem la notar sa cedam totul in favoarea ei sa devina ea propietar si sa faca cum vrea si sa poate schimba ce ii trebuie,stiti cumva ceva de varianta asta?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:32, 5 Ianuarie 2010
Apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei deci este bun comun.
Cu certificatul de mostenitor, dupa dezbaterea mostenirii (puteti ceda partea dvs. in favoarea mamei) mama dvs. poate face orice schimbari doreste.
O solutie ar fi fost sa prezinte certificatul de casatorie, pentru a dovedi ca este coproprietar, bunul fiind dobandit in timpul casatoriei cu defunctul. Daca nici asa nu va reusi, solutia este sa mergeti la notar pentru dezbaterea mostenirii.
aveti idee cat costa aceasta sucesiune,si cat timp dureaza?
Pentru a ceda totul mamei,trebuie in primul rand sa dezbateti succesiunea la un notar din raza de domiciliu.Dupa ce se deschde succesiunea in fata notarului renuntati la mostenire in favoarea mamei.Renuntarea se face prin incheierea unui act de catre notar in forma solemna.
Taxa de mostenire este data de pretul pe care il percepe notarul la care se face succesiunea.Timpul este in functie de cat dureaza redactarea si incheierea actelor de catre notar.
buna dimineata!
trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma tatalui la un notar/instanta din raza ultimului domic al defunctului.
cu privire la decl de ramanere straini de succesiune, nu vi le recomand.
asta implica ca mama sa intre in concurs cu celelelate clase de mostenitori.
este adevarat ca termenul de optiune succ a trecut, dar surprize pot aparea...

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa tata nicoleta2007 nicoleta2007 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de succesiune. Tatal meu a decedat anul trecut in luna iulie. Fiindca actele apartamentului in care locuia impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa tata? buna ziua, tatal meu a decedat in mai ... cristika cristika Succesiunea dupa tata? Buna ziua, Tatal meu a decedat in mai 2021 si ar trebui sa dezbatem pentru a ne incadra in termen cu succesiunea. Singurii mostenitori ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara dezbatere? cretu_adrian cretu_adrian Cu 10 ani in urma a decedat mama, care avea ca masa succesorala un certificat de actionar si 1/2 din apartament. Dupa un an am aflat ca tata obtinuse la 3 luni ... (vezi toată discuția)