avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Iesire de pe proprietate privata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Iesire de pe proprietate privata

In urmatorul caz cine are prioritate? Patratele rosii sunt cele 2 vehicule care ma intereseaza. Vehiculul aflat in al doilea patrat rosu(iesire din proprietate privata) semnalizeaza dreapta(am marcat traseul drumului dorit cu sageata rosie).

Vedeti imaginea:

[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:35, 19 Martie 2018
Daca cele 2 vehicule se intalnesc unde este sageata,prioritate are cel care a iesit de pe proprietatea privata.
Iar daca vehiculul meu este unde e patratul rosu? Cine are prioritate?
Art. 134. – La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale, conducătorii de vehicule sunt
obligaţi să acorde prioritate de trecere tuturor vehiculelor cu care se intersectează.
Da,asa stiam si eu,dar la examenul de soferi(traseu) politistul examinator m-a depunctat pentru ca am acordat prioritate masinii care era oprita la semnul stop cand eu eram in patratul rosu..
Interpretarea e pur subiectiva, in principiu, daca nu mai sunt si alte masini care sa circule pe drumul principal si sa existe posibilitatea de intersectare, masina ce iese din zona rezidentiala (proprietate privata) are timp sa faca manevra si ajunge fara sa se intersecteze pe drumul principal. Asta in conditiile in care este evidenta oprirea masinii celelalte la STOP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim legal pentru culorile semaforului verde și verde intermitent: când am prioritate? pinteat pinteat Stimati colegi, Stiu ca a mai fost adresata aceasta intrebare, insa nu am vazut un raspuns care sa ma edifice pentru speta pe care o am in minte. Voi ... (vezi toată discuția)
Trebuie semnalizata o curba (viraj) de 90 grd.? ContSters262329 ContSters262329 Sunt pe un drum cu prioritate, care vireaza stans la stanga (90 grd.) si ma intersectez din fata si din dreapta cu drumuri fara prioritate. sunt obligat sa ... (vezi toată discuția)
Contestaþie la încadrarea de neacordare prioritate andreis87 andreis87 Sunt nou pe acest forum si am o intrebare care nu imi da pace. Zilele trecute am avut un accident, sa intamplat in felul urmator: Am iesit din curtea unui ... (vezi toată discuția)