avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condus in afara tarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condus in afara tarii

Buna,

As dori sa stiu daca pentru a conduce in afara tarii este nevoie de un permis european sau daca pot doar cu permisul normal romanesc.

Am auzit doua variante - prima ca permisul european este obligatoriu in afara Romaniei si a doua ca acesta este necesar doar dupa o anumita perioada de sedere in acea tara.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: adina.s , utilizator 12:57, 23 Octombrie 2009
Buna eu stau in Italia de multi ani pot sa-ti spun ce si cum aici , doar nu este nevoie de permis european o data ce ai acel permis in plastic in italia poti conduce cat vrei tu si ani daca stai aici singura chestie ,atentie ca-ti iau puctele si aici chair de ai permis romanesc
Multumesc pentru informatie Claudiu_1984.

Deci sa inteleg ca nu e necesar permisul european pentru ca e recunoscut permisul romanesc in Uniunea Europeana - atunci care e rostul acestui permis european?
Parlamentul European a votat directiva europeana pentru permisul unic de conducere.Exista o data limita-anul 2012 dar si dupa acest termen statele semnatare mai au la dispozitie peste 20 de ani pentru a inlocui permisele vechi.
Se poate circula cu permisele existente,dar firmele de inchirieri solicita permisul european.Aici ar fi dezavantajul,pentru o persoana interesata de acest aspect.
Am inteles, multumesc pentru raspuns elenaerdei.
@adina.s
Am fost de curand pana in Germania(Nurnberg) via Ungaria-Austria.Nu a intrebat nimeni de permis european. Daca e valabil cel vechi se poate circula cu el pana expira!

Alte discuții în legătură

Pot sa detin doua permise de conducere? Dumxx Dumxx Am făcut şcoala de şoferi de două ori, în două ţări diferite: în România in 1992 şi în Italia in 1999 era obligatoriu pentru ca permisele romanesti ... (vezi toată discuția)
Pot sa obtin permisul in strainatate? artur8411 artur8411 Buna ziua Am si eu o problema mi-sa retinut permisul de conducere in vederea anulari acum aproape de 1ani jumate am facut o prostie si da suport consecintele ... (vezi toată discuția)
Preschimbare permis strain leonida leonida buna ziua, daca esti cetatean strain cu resedinta in romania si iti expira carnetul de conducere,conform noilor reglementari acesta trebuie preschimbat in ... (vezi toată discuția)