As dori sa stiu daca pentru a conduce in afara tarii este nevoie de un permis european sau daca pot doar cu permisul normal romanesc.
Am auzit doua variante - prima ca permisul european este obligatoriu in afara Romaniei si a doua ca acesta este necesar doar dupa o anumita perioada de sedere in acea tara.
Buna eu stau in Italia de multi ani pot sa-ti spun ce si cum aici , doar nu este nevoie de permis european o data ce ai acel permis in plastic in italia poti conduce cat vrei tu si ani daca stai aici singura chestie ,atentie ca-ti iau puctele si aici chair de ai permis romanesc
Deci sa inteleg ca nu e necesar permisul european pentru ca e recunoscut permisul romanesc in Uniunea Europeana - atunci care e rostul acestui permis european?
Parlamentul European a votat directiva europeana pentru permisul unic de conducere.Exista o data limita-anul 2012 dar si dupa acest termen statele semnatare mai au la dispozitie peste 20 de ani pentru a inlocui permisele vechi.
Se poate circula cu permisele existente,dar firmele de inchirieri solicita permisul european.Aici ar fi dezavantajul,pentru o persoana interesata de acest aspect.
@adina.s
Am fost de curand pana in Germania(Nurnberg) via Ungaria-Austria.Nu a intrebat nimeni de permis european. Daca e valabil cel vechi se poate circula cu el pana expira!