avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligativitatea negocierii contractului colectiv de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligativitatea negocierii contractului colectiv de munca

Daca negocierea contractului colectiv de munca este obligatorie, dar nu si finalizarea intro forma scrisa a acestuia, ce rost au negocierile ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 10 Februarie 2018
negociere colectiva = negocierea dintre angajator sau organizatia patronala si sindicat ori organizatia sindicala sau reprezentatii angajatilor, dupa caz, care urmareste reglementarea relatiilor de munca ori de serviciu dintre cele doua parti, precum si orice alte acorduri in probleme de interes
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Lg nr. 62/2011 a dialogului social obliga societatile cu peste 20 de angajati sa initieze negocieri colective. Ca orice alta negociere, in orice alt domeniu, si aceasta se poate finaliza cu incheierea unui acord, in speta Contr colectiv de munca, sau poate esua daca partile au pozitii ireconciliabile.
Legiuitorul nu poate obliga partile sa ajunga la un punct comun.
In situatia in care nu se ajunge la un acord, salariatii au dreptul de a declansa conflicte colective de munca.
Concilierea conflictelor colective de munca este obligatorie. Concilierea are loc in prezenta unui reprezentant ITM. Daca nu se ajunge la un rezultat se poate apela la un mediator abilitat.
Daca toate posibilitatile de solutionare amiabila a conflictului au fost epuizate, salariatii pot declansa greva.
Negocierea colectivă se referă la „procesul sau mijloacele prin care se ajunge la un acord colectiv , iar contracul colectiv reprezintă tocmai rezultatul negocierii colective” Astfel, „nu întotdeauna o negociere conduce la semnarea acordului sau contractului colectiv”.
În acest sens, Organizaţia Internaţională a Muncii descrie negocierea colectivă ca fiind „o negociere voluntară între angajatorii şi angajaţii unei organizaţii, stabilind regulile ce guvernează condiţiile şi termenii de angajare într-un acord colectiv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatorii nu vor sa isi asume responsabilitatea pentru nici una din cererile facute de reprezentantii salariatiilor, doar au luat act de ele si vor incerca la nivel declarativ sa rezolve unele din ele, salariatii neavand ceva concret ca se vor rezolva si cand se vor rezolva si atunci nu vad ce rost au avut obligatiile de a negocia, timp pierdut si sperante desarte.
Probabil pentru unii este considerata"timp pierdut", pentru altii mijlocul in care pot observa pozitia celeilalte parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog mult sa imi spuneti daca in cazul introducerii in instanta a unei actiuni referitoare la declansarea unui conflict de munca (o ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca alx69 alx69 Buna ziua, in conditiile in care intr o unitate nu exista sindicat reprezentativ si nu mai este semnat un CCM, ci doar un Acord semnat cu o parte din ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni disciplinare AlexandraaRadu AlexandraaRadu Art. 24 din Regulamentul intern adoptat în SC “Alfa” S.A. prevede: “În cazul în care un salariat este surprins în flagrant la săvârşirea unei ... (vezi toată discuția)