avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie fără contract, proprietarul mă amenință cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie fără contract, proprietarul mă amenință cu evacuarea. Ce pot face în situația asta?

Bună ziua,
Mă confrunt cu următoarea problemă: stau în chirie din 2015,luna iulie, cu contract pe un an de zile(neînregistrat vreodată la finanțe de către proprietar), iar plata utilităților a revenit în sarcina proprietarului(cu banii mei,bineînțeles). Acum,datorită unor neînțelegeri cu proprietarul, el mă obligă să plec din imobil fără drept de apel iar dacă nu o fac,îmi spune că o să declare faptul că nu mi-am plătit utilitățile la timp(ceea ce el nu a făcut,de fapt). Ce pot face eu în situația de față? Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: nedreptatit , utilizator 12:40, 11 Februarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
îmi spune că o să declare faptul că nu mi-am plătit utilitățile la timp(ceea ce el nu a făcut,de fapt). Ce pot face eu în situația de față?


sa ii ziceti ca daca face asta, sa se gandeasca ce explicatii va da la anaf pt evaziune fiscala, ca daca e vorba de declarat, si dvs puteti declara multe si spre desosebire de el si adevarate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Asta i-am spus și eu dar proprietarul o ține tot pe al lui,și anume că o să aibă câștig de cauză pe partea legală.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
si cu partea nelegala cum face ?
Apoi, cum dovedeste ca nu ati platit ?
Daca dvs puteti dovedi ca i-ati dat banii ?
daca sunteti chit cu socotelile, puteti sa va cautati alta gazda.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am dovada că i-am plătit în fiecare lună,depunerile de la bancă plus conversații scrise(e-mail și mesaje text) atunci când i-am înmânat banii personal. Eu îmi caut altă gazdă dar deja i-am plătit pe luna în curs plus că am și o sumă de bani pe care i-am lăsat-o garanție(contrvaloarea a o lună de chirie). Nu pot pleca iar banii mei să rămână **cadou** proprietarului.


Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Chiar daca propietarul nu a inregistrat contractul la anaf , va poate evacua pe procedura speciala . Daca el nu a inregistrat contr. la ANAF e si problema dvs pentru ca va poate trage dupa el in procesul penal declarand ca si dvs ati stiut si ati instigat la nedepunerea/nedeclararea contractului. Asa ca , ma bine gasiti alta chirie.

Omul este suveran in casa lui , chiar daca aveti- chiar daca nu aveti dreptate.

Alte discuții în legătură

Locuiesc cu chirie intr-o camera (apartament 4 camere), celelalte ... robert1972 robert1972 locuiesc cu chirie intr-o camera(apartament 4 camere..celelalte 3 camere fiind ocupate de alti chiriasi).din probleme de sanatate +probleme la locul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am avut o casa cumparata cu legea 112 timp de 27 ani ... nicolici32 nicolici32 Buna ziua, am avut o casa cumparata cu legea 112 timp de 27 ani am fost data in judecata si dupa 6 ani de procese prin ceva intelegeri am pierdut. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Executare silita horiabt horiabt Am luat cu chirie un apartament. Dupa 6 luni proprietarul nu mi-a dat exemplarul care mi se cuvenea cu viza organului financiar pentru a putea trece ... (vezi toată discuția)