avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicit scoate banii dupa decesul titularului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicit scoate banii dupa decesul titularului

Buna ziua , am urmatorul caz:
Defunctul are un frate care este imputernicit pe un cont, defunctul mai are 2 copii dintr-o casatorie si o concubina cu care a stat 20 de ani fara acte( doar o slujba la biserica)
Dupa moarte fratele retrage banii din cont si ii da concubinei pe motiv ca el o recunoaste de sotie.... ce pot face copii defunctului?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:57, 11 Februarie 2018
Buna seara,
Vor trebui sa solicite dezbaterea succesiunii la instanta si sa solicite in instanta un extras de cont de la banca.
Pe acel extras va apare data si persoana care a facut retragerea si atunci pot solicita de la acea persoana returnarea banilor.
Chiar daca persoana este unchiul e dreptul copiilor sa ceara acei bani.
Situația concubinajului va profita din plin ; dacă exista certificat de căsătorie partea copiilor se reducea cu mult mai mult decât acea suma.Nu va mai judecați pentru orice!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie complicata hvz hvz unchiul meu doreste sa.si vanda proprietatea: o casa batraneasca cu 2000mp; casa este dobandita prin cumparare, cu act de vanzare-cumparare prin notariat, in ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună ... Breje Florica Breje Florica Bună ziua ! Nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună de foarte mulți ani , am hotarat sa ne facem casă împreună, pe actele cumpărare a ... (vezi toată discuția)