avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire la locul de munca

Buna seara! As avea nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema: cand am intrat pe concediu crestere copil am ocupat o anumita functie in cadrul firmei. Am avut si act aditional la contractul de munca, act ce dovedeste numirea mea in functia respectiva. Acum vreau sa ma intorc si descopar ca de fapt actul aditional nu a fost inregistrat in Revisal. Si mi s-a spus ca voi fi reprimita pe ultima functie inregistrata in Revisal. Nicidecum pe pozitia ocupata inainte de a naste. Intrebarea mea e daca pot face ceva sau trebuie doar sa ma resemnez si sa accept ce mi se ofera. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: GertrudeB , utilizator 11:17, 11 Februarie 2018
Solicitati in scris trecerea conform actului aditional. Atata timp cat nu a fost denuntat, chiar daca nu l-au inscris in REVISAL, el este valabil. Puteti sa-i obligati mai ales ca sunt in culpa.
Alexandrina Mihai a scris:

....Puteti sa-i obligati mai ales ca sunt in culpa.


Cum poate sa-i oblige ???

@ GertrudeB
1. Persoana aflata in CC are dreptul sa revina la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta,având condiţii de muncă echivalente şi, de asemenea, de a beneficia de orice îmbunătăţire a condiţiilor de muncă la care ar fi avut dreptul în timpul absenţei.

Dreptul persoanei de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a o primi inapoi.

2. Art. 37 din Legea 202/2002
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 3.000 lei la 100.000 lei incalcarea dispozitiilor art. 6 alin. (1), (2), (3) si (4), art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), (2), (3), (4), (6) si (8), art. 11, art. 12-22 si art. 29.
(2) Constituie contraventie si se sanctioneaza potrivit dispozitiilor art. 10 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, discriminarea bazata pe doua sau mai multe criterii.
(3) Constatarea si sanctionarea contraventiilor prevazute de prezenta lege se fac de catre:a) Inspectia Muncii, inspectorii de munca din cadrul inspectoratelor teritoriale de munca, in cazul contraventiilor constand in incalcarea dispozitiilor art. 7 alin. (2), art. 8, art. 9 alin. (1), art. 10 alin. (1), (2), (3), (4), (6) si (8), art. 11-13, precum si art. 29;
....

In speta, daca sunt incalcate dispozitiile art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002,acest lucru va indreptateste sa sesizati Inspectia Muncii/ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Ultima modificare: Duminică, 11 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi revenire ccc Legeainmaini Legeainmaini Buna,sunt tutorele nepotelului meu pentru care am beneficiat de un an CCC mai precis de cand a implinit un an pana acum,la revenire mi s a spus ca nu au ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale 0000000000 0000000000 Daca o angajata se intoarce din concediul de crestere copil are dreptul la indexarea salariului , deoarece cat a fost in concediu crestere copil nu s-a ... (vezi toată discuția)
Am revenit la munca după ccc și nu am beneficiat de cresterile ... Ilina marian Ilina marian Am revenit la munca după CCC și nu am beneficiat de cresterile salariale am ramas tot cu salariul din urma.eu nu beneficiez de cresterile salariale daca sunt ... (vezi toată discuția)