Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta. Apometrul de apa rece de la bucatarie afiseaza un consum de 40 de metri cubi de apa in doar o luna. In mod normal consumul pe apartament, pentru 3 persoane este de 12 metri cubi de apa pe luna. Cam atat dau in fiecare luna la asociatie. Am sunat la cei care monteaza apometrele, le-am explicat situatia, le-am spus ca poate s-a defectat apometrul nemaifiind schimbat de foarte multi ani si mi-au zis ca oricum ar fi este imposibil ca cineva sa consume atat de mult intr-o luna. Mi-au promis ca suna ei la asociatie sa le explice situatia ca sa nu ma puna sa platesc atat, ca ii cunoaste si sunt oameni intelegatori si o sa fie corecti. Au venit cei de la asociatie, au citit apometrul, mi-au dat hartie cum am cerut sa schimb apometrul, s-au uitat sa vada daca e vreo teava sparta sau curge apa pe langa si au plecat. Intre timp mi s-a schimbat si apometrul. Acum cand a venit intretinerea m-am trezit cu cei 40 metri cubi de apa de plata. Am fost, am discutat si au zis ca nu au ce face, ca trebuie sa platesc, ca nu am cum sa demonstrez ca nu am consumat atat. Ce pot face ca sa nu platesc banii astia? Nu mi se pare corect. Mai ales ca am anuntat inainte sa vina sa citeasca.
ContSters454516
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Exista prezumtia conform careia apa consumata, trecuta prin apometru trebuie platita de catre "aparentul consumator". Pana la dovedirea functionarii defectuoase /inregistrarii eronate a consumului, vi se va pretinde la plata consumul.....
Multumesc pentru raspuns. Din pacate, nu am cum sa demonstrez, nu mi-au dat niciun document pe care sa scrie ca e defect. Pe procesul verbal de schimbare a apometrului la motiv apare ”exprimare verificare metrologica”, fara nicio concluzie, nimic.
Vorbiti cu administratorul sa faca diferenta intre ce a primit de la furnizorul de apa si ce a primit de la apartamente.Nu cred ca ii raman 40 mc necontorizati.Insistati sa va arate factura.
Apometru defect
adrianaghita
Buna seara,
am depistat ca apometrul din baie (apa calda) incepuse sa inregistreze din ce in ce mai mult intr-o luna. L-am schimbat cu unul nou, iar pe cel ... (vezi toată discuția)