avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare permis

Pe 02.04.2017 eram in masina cu un prieten, precizez ca era masina lui si ca nu avea permis. Am luat eu masina neștiind ca are numerele expirate, si stiu ca datoria mea de sofer era sa verific actele mașinii dar mi a zis ca are toate actele la zi si am mers pe incredere. După ceva timp eu am oprit mașina și m am dat jos sa salut pe cineva, după vreo 10 minute M-am intors la masina iar el era la volan cu motorul oprit. Eu am crezut ca vrea sa rămânem în acel loc asa ca M-am suit pe locul din dreapta, el atunci ă pornit motorul si a plecat. Eu deja eram in masina si nu mai aveam cum sa cobor asa ca nu am avut alta varianta decat sa ma rog de el sa se dea jos. Nu a vrut asa ca ne a oprit poliția. El a zis si de mine ca am condus,eu am recunoscut si Mi-au luat permisu.iar in declarație am spus exact ce scrie mai sus. Iar pe data de 24.11.2017 am primit de la procuror o hartie prin care spune că pe acel"prieten" il trimite in judecata iar la mine scria renunțarea la urmărire penală și ca sunt obligat să plătesc suma de 500 de lei cheltuieli judiciare si dupa ce plătesc banii sa duc chitanța prin care dovedește că am plătit la grefiera parchetului pentru închiderea dosarului. Zis si făcut, după am fost la poliție cu acea foaie cu renunțarea la urmărire penală și mi sa zis ca mai trebuie sa primesc o confirmare de la judecatorie.am mai fost la judecatorie sa intreb si mi să zis sa aștept dar deja trecut aproape 3 luni. Mai precizez faptul că pe foaia de la procuror era un număr de dosar, am scris numărul pe site-ul judecătoriei si mi la dat doar pe acel"prueten" si am vazut ca pe 15.01.2018 a avut proces si la sfarsit scrie încheiere finala adică, ca i sa terminat. Eu cat mai trebuie sa aștept pentru acea confirmare?.
Cel mai recent răspuns: Iulian111 , utilizator 11:09, 12 Februarie 2018
Trebuie sa fiti citat cand se stabileste termen la instanta.
Păi si cat mai am de asteptat?
Cand vi s-a comunicat ordonanta?
Ordonanța de la procuror mi sa comunicat pe 24.11.2017 deja au trecut aproape 3 luni.. si avand in vedere ca nu mi am mai prelungit dovada din iunie, o sa mi se suspende permisu sau o sa mi-l dea direct?
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
Iulian111, utilizator
Nu este in regula, pana acum trebuia sa se fixeze termen la instanta, ordonanta se transmite, spre confirmare, în termen de 10 zile de la data la care a fost emisă, judecătorului de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
Ati verificat pe portal?

Alte discuții în legătură

Am o intrebare-recuperare permis Iulian111 Iulian111 Acum un an am condus o mașină cu numere expirate.. iar pe 24.11.2017 am primit de la procuror renunțare la urmărire penală.. Am fost la poliție cu foaia ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare - recuperare permis Iulian111 Iulian111 Acum un an am condus o mașină cu numere expirate.. iar pe 24.11.2017 am primit de la procuror renunțare la urmărire penală.. Am fost la poliție cu foaia ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis si cu numere rosii expirate Iulian111 Iulian111 Pe data de 02.04.2017 un \"prieten\" A condus o mașină cu numere roșii expirate si fara permis (precizez ca era masina lui) l-a oprit poliția si a zis ca ... (vezi toată discuția)