Am colaborat cu o S.C. timp de cateva luni.Am incheiat un contract, in care erau prevazute : termenul de plata, penalitati de intarziere (1% / zi, din suma datorata!), o fila CEC garantie la contract ( specificat serie si numar). Din luna aprilie a.c. nu a platit nimic din soldul datorat 20.000 Ron. In luna iulie am incheiat un act aditional in care se modifica cuantumul penalitatilor de la 1% la 0,2%, cu conditia achitarii debitului pana la data de 31.07.2009. Reprezentantul ( cel care a si semnat fila CEC) a scris "Am citit si sunt de acord", a semnat si stampilat.Plata nu s-a efectuat asa ca in luna septembrie, dupa cateva Notificari de plata si intalniri fara nici un raspuns, am introdus fila CEC garantie, completata cu debit + penalitati = 50.000 Ron. Refuz la plata total din lipsa de fonduri.
Am uitat sa mentionez ca tot in luna aprilie am luat legatura cu un jurist, cu care am incheiat un contract de mandat pentru problema respectiva, si sub indrumarile lui am intocmit respectivele Notificari de plata.
Am mers la un executor din localitatea in care se afla si debitorul si am lasat la el cererea de investire , fila cec refuzata la plata precum si o cerere catre el pentru executare. Am platit un avans de 500 Ron, dar nu am incheiat nici un act (contract) , primind in schimb o factura si chitanta. In data de 08.10.2009 a fost termenul pentru cererea respectiva, urmand ca executorul sa ridice el documentul respectiv. Am luat legatura cu el si am primit urmatorul raspuns : A luat investirea cec-uli, a facut somatie catre debitor, si ne auzim peste 15 zile! Sec.
Probleme:
Juristul, cu contract de mandat pentru soldul respectiv, nu trebuie sa se implice el?
Expertul, trebuia sa inchei cu el un contract?
Expertul, nu poate lungi executarea, pana se vande toate bunurile societatii? Doar sunt din aceeasi localitate si poate se cunosc.
Amadoi ( jurist si executor) daca nu se recupereaza nimic, si se descopera (cam greu) ca s-au inteles cu debitorul, pe sub masa, ce se poate face?
Executarea, cre sunt pasi si cat poate dura?
Debitor, daca pe s.c. nu se mai gaseste nimic, ne putem indrepta spre administrator si reprezentant ,ca persoane fizice.
Sunt un necunoscator al problemelor juridice si nu stiu unde sa ma indrept , fiind in acelasi timp si cu sabia deasupra capului ( activitatea este blocata, ipoteca la apartament pentru linie de credit, si daca banca cere linia e problema mare).
Multumesc anticipat!
Pot fi contactat la adresa de e-mail: eddistributie.bacau@yahoo.com sau ioan_adrian1979@yahoo.com.
Cel mai recent răspuns:
ursuloaica , utilizator
08:28, 23 Februarie 2011