avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cat dureaza executarea silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Cat dureaza executarea silita?

Avem un CEC, in valoare de 50.000 Ron, refuzt la plata. Am luat legatura cu un executor din localitatea unde era emis si am depus cerere pentru investire la judecatoria din localitatea respectiva. Executorul a luat investirea si a intreprins demersurile pentru somatie si proprire pe conturi.Cel putin asa a zis el.
Nu stiu care sunt pasi si stau la mana unui executor care este din aceeasi localitate cu cel care ne datoreaza banii respectivi.Nu poate sa ne duca cu vorba si el sa se inteleaga cu debitorul intr-un fel, in scop personal?
Ma poate ajuta cineva cu sfaturi?
Cel mai recent răspuns: lando , utilizator 23:21, 8 Martie 2010
Buna ziua,

am si eu pe rol numeroase executari in alte localitati;

de durat este greu de spus cat va dura; la Iasi de exemplu am stat 3 luni pentru investire si incuviintarea instantei;

va sfatuiesc ca TOATE cereruile dvs. sa fie facute in scris si sa insistati ca executorul sa va trimita copii dupa toate actele facute in dosar; in acest mod veti putea vedea daca dosarul se misca ori nu;

Avocat Boncu
Investirea CEC-ului a fost obtinuta deja. Incuviintarea instantei este cumva o alta cerere dupa investire? Daca da, este si ea obtinuta pentru ca din ce am aflat de la biroul executorului (de la un agajat) a fost facuta in aceeasi zi in care sa obtinut investirea Cec-ului.
Intradevar nu am facut nici un contract cu executorul.Am primit doar o factura si chitanta pentru suma de 500 ron avans.
De la jurist nu vad nici o initiativa. Notificarile de plata le-am facut tot noi ( sub indrumarea lui, cei drept ), legatura cu executorul tot noi, dar juristul ce face? Pentru ce am dat cei 10% din suma ?
Domnule Adrian, nu ne intrebati pe noi ce face juristul dumneavoastra....=D>

Exista mai sus un raspuns pertinent al unui confrate, care v-a sfatuit sa urmariti dosarul de executare, prin adrese scrise, nu simple telefoane care nu lasa nici o urma.
Executorul, pentru cei 10 %, trebuia deja sa faca anumite demersuri in dosar.
Solicitati-i sa va faca o informare scrisa despre aceste demersuri.
In felul acesta il urmariti in evolutia dosarului.

Succes !!!
Buna seara,dle adrian,ce ati rezolvat intre timp,v-ati recuperat creantele?si noi sintem in aceeasi situatie,acum sintem in curs de investire fila cec ,dupa care vom merge la executorul judecatoresc sa punem titlul in executare,si debitorul nostru este tot din alta localitate,este obligatoriu ca executorul sa fie din aceeasi localitate cu el?astept cu interes rasp dvs.multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - cec refuzat la plata! adrian.bacau adrian.bacau Am colaborat cu o S.C. timp de cateva luni.Am incheiat un contract, in care erau prevazute : termenul de plata, penalitati de intarziere (1% / zi, din suma ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de somatie de plata coco_preda coco_preda Am primit de la un client, pentru fiecare factura emisa, cate un CEC. Toate CEC-urile fara acoperire - contul era blocat de Administratia Financiara. La ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)