avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ordonanta de somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ordonanta de somatie de plata

Am primit de la un client, pentru fiecare factura emisa, cate un CEC. Toate CEC-urile fara acoperire - contul era blocat de Administratia Financiara. La cererea debitorului nu s-au depus CEC-urile spre decontare. Dupa nenumarate contacte avute cu acesta plateste de-alungul unui an 2 dintre cele 3 facturi. Pentru ultima factura am depus CEC-ul in banca si binenteles am primit refuz la plata = cont blocat. Urmeaza sa-l actionam in judecata pe Ordonanta 5/2001. Sau exista o cale mai usoara?
Pe fiecare dintre facturi avem semnatura si stampila beneficiarului. La emiterea fiecarei facturi a fost inscris pe factura seria, numarul si scadenta CEC-ului cu care sa facut "plata" precum si mentiunea unor penalitati de intarziere fata de data scadentei CEC-ului de 1% pe zi. Pe parcursul unui an beneficiarul este somat prin vizite la sediul acestuia, telefonic sau prin notificari trimise prin posta cu confirmare de primire, la plata debitului precum si a enalitatilor. La una dintre vizite beneficiarul i-si ia angajamentul in scris sa plateasca debitul precum si penalitatile.
1.Ce sanse avem sa recuperam debitul, dar penalitatile? Precizez ca la acest moment penalitatile cumulate depasesc cu mult debitul ramas de incasat.
2.Care este cuantumul taxei de timbru ?
3.Daca are cineva in format electronic(Word, Pdf, etc.) o cerere privind somatia de plata pentru judecarea fondului cauzei, va rog mult daca se poate sa mi-o trimiteti la coco_preda@yahoo.com.
Multumesc anticipat! tuturor celor care vor avea amabilitatea de a-mi raspunde,
Corina Peda
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2007
coco_preda, utilizator
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 13:05, 9 Februarie 2007
cel mai rapid ar fi investirea cecului cu formula executorie, pt. arecupera macar debitul, in masura in care se poate#-o
mai e si plingerea penala :D dar aceasta nu-i o varianta "rapida" de recuperare a debitului.
plus ca daca pleci pe penal ti-ai blocat si alte posibilitati de recuperare.
investirea cu formula executorie e varianta cea mai buna... dar inainte fa-i o notificare si spune-i de varianta plingerii penale.
s-ar putea sa-l sperii .
De recuperat sunt sanse , dar problema e durata . Cu legile de la noi ...........si daca mai are si un avocat bun care stie sa traga de timp si sa ceara tot felu de expertize .................... amana de te saturi sunt patit la firma la care muncesc ,pentru de tot cacatul se pot lega
Nu vreau sa fiu Gica-contra, dar ... angajati-va un avocat care sa contracareze tragerea de timp a celuilalt;)

Cererea privind somatia e ca orice alta cerere de chemare in judecata; pe site-ul www.dsclex.ro puteti gasi astfel de "modele".
Taxa de timbru e una fixa si modica in cazul somatiei - 30 si ceva de lei. Sorry :">ca nu stiu cuantumul exact; daca nu scrie in OG 5/2001, atunci ar trebui cautat in Lg. taxei de timbru nr. 146/1997
39 Ron taxa de timbru si 0.3 Ron timbru judiciar pentru somatia de plata.

Alte discuții în legătură

Somatie de plata ion_ceci ion_ceci Buna ziua, Se poate folosi procedura somatiei de plata in urmatoarea situatie? Debitorul pt. plata facturii emite fila c.e.c. fara acoperire. Creditorul ... (vezi toată discuția)
Cec - respingere investire cu formula executorie stepetrache stepetrache buna seara! va rog sa ma ajutati. am un cec refuzat la plata. M-am dus la executorul judecatoresc si mi-a zis ca trebuie sa-l investesc cu formula ... (vezi toată discuția)
Somatie plata investire andral andral Ma chinuiesc de mai mult timp sa inteleg dar cred ca nu stiu sa ma exprim,sa ma fac inteles. Am sa va explic so dvs. poate ma va intelege cineva Am avut un ... (vezi toată discuția)