avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie plata investire
Discuție deschisă în Executare silită

somatie plata investire

Ma chinuiesc de mai mult timp sa inteleg dar cred ca nu stiu sa ma exprim,sa ma fac inteles. Am sa va explic so dvs. poate ma va intelege cineva
Am avut un proces somatie de plata.L-am castigat. Debitorul a facut cerere in anulare si i s-a respins.Am facut cerere de investire cu formula executorie si am inteles ca s-a admis. Nu am primit inca nimic dar am inteles ca pot sa merg peste cateva zile ca va fi redactat si pot sa o iau.
intrebarile mele:
1 Hotararea prin care s-a respins cererea in anulare care este irevocabila o transmite debitorului judecatoria ?
2Investirea cu formula executorie se transmite si debitorului?
3Eu,ca si creditor fac o notificare la care atasez copie dupa hotarare si investire si o transmit debitorului?
4 care este termenul la care trebuie sa-mi achite plata?In hotararea somatie plata,a fost un termen de 30 de zile dar acesta a trecut de mult.Pun eu un termen in notificarea pe care o trimit debitorului si daca nu-mi plateste ma adresez executorului?
Nu stiu,sunt bulversat,nu ma pricep,am tot cautat pe internet sa vad procedura pe care trebuie s-o urmez dupa investire cu formula executorie la somatie de plata dar nu gasesc. Am trecut prin acest proces greu deoarece banii trebuie sa-i recuperez de la o institutie de stat ,m-am "batut" cu avocatii acestei institutii, pentru a-mi recupera banii munciti si acum m-am blocat si nu stiu variantele pe care le am. Va rog,daca ma intelege cineva ce spun,sa ma ajute.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:25, 2 Martie 2012
Cu hotararea investita mergeti la un executor judecatoresc si cereti executarea silita a debitrului. De acolo, treaba e a executorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare investire? andral andral In urma unui proces de somatie de plata castigat de creditor,debitorul a facut cerere in anulare care a fost respinsa. Creditorul a facut cerere de investire ... (vezi toată discuția)
Cand se depune cerere de investire? andral andral Cu ajutorul dat de prietenii de pe acest forum,carora le multumesc din suflet,am castigat procesul. Deci,astazi am aflat solutia,ca,creditorului i s-a respins ... (vezi toată discuția)
Somatie admisa OANA GORAN OANA GORAN deci, am Ordonanata de admitere a somatiei de plata,, dar nu vrea sa plateasca,,, cum pot recupera??? merg la executor judecatoresc sa-l execut silit??????? ... (vezi toată discuția)