avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cec - respingere investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Executare silită

cec - respingere investire cu formula executorie

buna seara!
va rog sa ma ajutati.
am un cec refuzat la plata. M-am dus la executorul judecatoresc si mi-a zis ca trebuie sa-l investesc cu formula executorie.
am depus la judecatorie cecul refuzat la plata din lipsa totala de disponibil pt a fi investit cu formula executorie . Am depus atat cecul in original cat si fotocopie, borderoul inmanat de banca, taxa de timbru si timbrul judiciar.mi s-a facut dosar, mi s- a dat termen de judecata dupa 2 luni (!!!). Solutia pe care am citit-o la condica de la arhiva spune "respinge cererea ca neintemeiata. fara drept de apel."
Ce trebuie sa fac in continuare ? Cum aflu motivele pentru care cererea de investire cu formula executorie a fost respinsa? Care ar putea fi motivele pt care s-a refuzat investirea ? Mai pot sa-mi recuperez vreodata acesta creanta daca nu mi s-a investit cecul ?
Precizez ca pentru acest cec deja am fost la politie si am dat declaratie pt ca banca a sesizat Politia.
orice informatie sau sfat sunt binevenite si multumesc anticipat celor care isi vor rupe cateva clipe din timpul lor ca sa imi raspunda. daca sunt necesare alte detalii pe care am omis din nestiinta sa le precizez va stau la dispozitie.
Cel mai recent răspuns: gabi rosu , utilizator 07:34, 8 Decembrie 2009
adresati-va instantei competente cu o cerere de emitere a ordonantei cuprinzand somatie de plata, intemeiata pe Og 5/2001. Faceti dovada existentei unei creante certe, lichide si exigibile.
ce data are hot instantei de respingere a cererii de investire ?
Daca banca a sesizat politia, administratorului sc emitente a cec-ului sau persoan care l-a emis, daca e alta decat administratorul, va fi trimisa in judecata si risca o amenda penala. E posibil ca sc respectiva sa fi fost mai de mult in interdictie bancara.
In paralel puteti deschide si o somatie de plata, intrucat cheltuielile prilejuite de aceasta sunt minime 39 lei taxa de timbru si 0,5 lei timbru judiciar. Daca se admite, ordonanta poate fi pusa in executare.
Avem aceeasi problema.Mai mult, sunt trei saptamani de cand Judecatoria "se chinuie" sa motiveze respingerea investirii filei CEC cu formula executorie, deci nu avem nici o incheiere, o hotarare judecatoreasca si nici nu cunoastem motivul.Daca ati rezolvat intre timp problema va rog sa ne ajutati si pe noi cu o informatie - cum ati procedat in continuare sau daca ati gasit o alta solutie.Ne-am saturat sa mergem aproape zilnic la arhiva judecatoriei si sa fim trimisi acasa, in bataie de joc, fara un raspuns clar, ci doar verbal faptul ca cererea de investire a fost refuzata si dureaza mai mult motivarea refuzului.Va multumim anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec - nelamuriri despre investirea cu formula executorie stepetrache stepetrache am marea rugaminte de a imi spune ce trebuie sa fac in continuare pentru a putea sa ridic de la instanta cecul investit cu formula executorie. Concret, am ... (vezi toată discuția)
Emitere cec fara acoperire Undertaker Undertaker am o intrebare f. urgenta... o persoana a emis un cec catre o societate, cec care avea o anumita data scadenta. la data scadenta creditorul cecului nu a putut ... (vezi toată discuția)
Refuzul filei cec mihai.mihai mihai.mihai Buna ziua! in primul rand vreau sa va spun ca am avut placerea sa invat lucruri noi cu ajutorul dumneavoastra si as vrea sa imi dati un raspuns pt ... (vezi toată discuția)