avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cec - nelamuriri despre investirea cu formula ...
Discuție deschisă în Executare silită

cec - nelamuriri despre investirea cu formula executorie

am marea rugaminte de a imi spune ce trebuie sa fac in continuare pentru a putea sa ridic de la instanta cecul investit cu formula executorie.
Concret, am avut un cec refuzat la plata din lipsa totala de disponibilitati pe care l-am depus la judecatorie pt investire. Judecatoria mi-a refuzat investirea. Am facut recurs si l-am castigat, respectiv Tribunalul a decis investirea cecului.
Intrebarile mele sunt:
1.cine investeste fila cec in aceste conditii Tribunalul sau Judecatoria ?
2.cui trebuie sa cer restituirea filei cec investita, Tribunalului sau Judecatoriei?
trebuie sa astept acasa sa-mi comunice Tribunalul decizia sa si abia apoi pot cere eliberarea filei cec ? (nu de alta dar de cand am depus fila cec pt investire si pana in prezent au trecut 11 luni de zile!!!!!!!!)
3. presupun ca va trebui sa formulez o cerere pentru eliberarea filei cec pe care sa o depun la registratura ...dar nu stiu cu ce taxa de timbru.
va multumesc anticipat cu toata sinceritatea pentru un eventual raspuns tuturor celor care vor acorda putina atentie acestui topic.
S. Petrache
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 15:35, 15 Decembrie 2009
Buna ziua !
1.Necesitatea învestirii cu formulă executorie a cecului pentru punerea în executare rezultă şi din dispoziţiile art. 53 alin. 3 din Legea nr. 59/1934, aşa cum a fost modificată prin OG nr. 11/1993, care prevăd competenţa judecătoriei pentru a investi cecul cu formulă executorie.
2. Judecatoriei printr- o cerere.
Cu stima !
Va mai poate lamuri cu privire la obligativitatea investirii CEC-ului cu formula executorie si acest recurs in interesul legii, admis de ICCJ:

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare Canon01 Canon01 cum se pot investii filele CEC cu formula executorie si care este procedura? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Recuperare creanta in cazul biletelor refuzate moldovis moldovis Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se poate recupera creanta in cazul biletelor refuzate: somatia de plata sau investirea cu formula executorie a biletelor ... (vezi toată discuția)
Investire fila cec frk frk Am depus o fila CEC (refuzata la plata pentru lipsa disponibil) la Juedcatorie in vederea investirii cu formula executorie. Problema este ca am facut si ... (vezi toată discuția)