avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recuperare creanta in cazul biletelor refuzate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recuperare creanta in cazul biletelor refuzate

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti cum se poate recupera creanta in cazul biletelor refuzate: somatia de plata sau investirea cu formula executorie a biletelor refuzate?
Investirea se face la judecatorie?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 15:12, 6 Martie 2013
Existenta BO va scuteste de a mai formula actiune introductiva la instanta, este necesar si suficient sa le investiti cu formula executorie, dupa care le puteti pune in executare silita .
Competenta investirii apartine judecatoriei de la locul de plata al efectului de comert sau de la domiciliul sau sediul celui care s-a obligat, indiferent de valoare cambiei, biletului la ordin sau cecului.
A se vedea: art.61 din Legea nr.58/1934 si art.53 din Legea nr.59/1934, modificate prin O.G. nr.11/1993, publicata in M.Of. nr.201/23.08.1993, aprobata prin Legea nr.83/1994, publicata in M.Of. nr.292/14.10.1994."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanta competenta investire bo mirabela_viorela mirabela_viorela Buna dimineata, Am si eu o nelamurire si anume aceea cu privire la instanta competenta pentru investirea unui BO. BO-ul a fost predat in vederea ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin depus dupa scadenta pneuros pneuros Se poate investi cu putere executorie un bilet la ordin depus dupa scdenta cu 4 zile? (vezi toată discuția)
Fila cec poate constitui titlu executoriu? ContSters69460 ContSters69460 Fila CEC lasata garantie pt niste lucrari, poate constitui titlu executoriu, si implicit se poate executa debitorul, fara ca respectiva Fila CEC sa fie ... (vezi toată discuția)