avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instanta competenta investire BO
Discuție deschisă în Executare silită

Instanta competenta investire BO

Buna dimineata,

Am si eu o nelamurire si anume aceea cu privire la instanta competenta pentru investirea unui BO.
BO-ul a fost predat in vederea garantarii platii. Acesta nu are completate locul emiterii si locul platii.
Debitorul este din alt judet, si nu as vrea sa ma duc tocmai la Barlad.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mirabela_viorela , utilizator 14:16, 14 Octombrie 2009
Competenta investirii apartine instantei de la locul de plata al efectului de comert sau de la sediul celui care s-a obligat.
A se vedea: art.61 din Legea nr.58/1934 si art.53 din Legea nr.59/1934, modificate prin O.G. nr.11/1993, publicata in M.Of. nr.201/23.08.1993, aprobata prin Legea nr.83/1994, publicata in M.Of. nr.292/14.10.1994."
Multumesc pentru raspuns, voi introduce cererea la instanta competenta de la locul platii, respectiv instanta de la sediul beneficiarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta in cazul biletelor refuzate moldovis moldovis Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum se poate recupera creanta in cazul biletelor refuzate: somatia de plata sau investirea cu formula executorie a biletelor ... (vezi toată discuția)
Biletul la ordin B.E.C. ARION B.E.C. ARION stie cineva sa imi spuna ce lege reglementa in anul 2007 BILETUL LA ORDIN ?!? (vezi toată discuția)
Infractiune din legea cecului Alexa1910 Alexa1910 Buna seara! Referitor la infractiunea prevazuta in legea cecului la art. 84 punctul 4, care este comportamentul interzis? Norma de incriminare presupune ... (vezi toată discuția)