Am primit de la un client, pentru fiecare factura emisa, cate un CEC. Toate CEC-urile fara acoperire - contul era blocat de Administratia Financiara. La cererea debitorului nu s-au depus CEC-urile spre decontare. Dupa nenumarate contacte avute cu acesta plateste de-alungul unui an 2 dintre cele 3 facturi. Pentru ultima factura am depus CEC-ul in banca si binenteles am primit refuz la plata = cont blocat. Urmeaza sa-l actionam in judecata pe Ordonanta 5/2001. Sau exista o cale mai usoara?
Pe fiecare dintre facturi avem semnatura si stampila beneficiarului. La emiterea fiecarei facturi a fost inscris pe factura seria, numarul si scadenta CEC-ului cu care sa facut "plata" precum si mentiunea unor penalitati de intarziere fata de data scadentei CEC-ului de 1% pe zi. Pe parcursul unui an beneficiarul este somat prin vizite la sediul acestuia, telefonic sau prin notificari trimise prin posta cu confirmare de primire, la plata debitului precum si a enalitatilor. La una dintre vizite beneficiarul i-si ia angajamentul in scris sa plateasca debitul precum si penalitatile.
1.Ce sanse avem sa recuperam debitul, dar penalitatile? Precizez ca la acest moment penalitatile cumulate depasesc cu mult debitul ramas de incasat.
2.Care este cuantumul taxei de timbru ?
3.Daca are cineva in format electronic(Word, Pdf, etc.) o cerere privind somatia de plata pentru judecarea fondului cauzei, va rog mult daca se poate sa mi-o trimiteti la coco_preda@yahoo.com.
Multumesc anticipat! tuturor celor care vor avea amabilitatea de a-mi raspunde,
Corina Peda
nu mai impuiati capul omului cu prostii de lunga durataX-(
Solutia imediata e investirea si inceperea executarii:P
Pt. penalitati deschideti actiune separata;)
I-mi cer scuze lui Corina Preda, ca-mi permit sa pun si eu o intrebare pesubiectul ei.
Am si eu un CEC refuzat la plata in aceleasi conditii: cont blocat de cei de la Finante inca din perioada emiterii contului. CEC-ul era scadent la sfarsitul lui 2005.
Sunt inginer, deci paralel cu termenii juridici. Ce inseamna "investirea CEC-ului cu formula executorie"? Daca nu va cer prea mult i-mi puteti explica ce pasi implica aceasta "investire a CEC-ului cu formula executorie", ce hartii, cereri, etc. trebuie sa fac catre judecatorie?
O hotarare sau un alt inscris pentru a putea fi pus in executare, trebuie sa indeplineasca anumite cerinte.
Atunci cand acestea sunt indeplinite, presedintele instantei de executare - in speta, Judecatoria - scrie pe actul respectiv, il in ca acel act este titlu executoriu, il investeste cu formula executorie.. De aici si formularea investirea cu formula executorie.
Dupa ce ati obtinut incuviintarea acestui lucru, va duceti cu actul respectiv la un executor judecatoresc pentru a demara executarea silita.
Fara actul investit cu formula executorie, executorul nu poate purcede la executare.
Somatie de plata
ion_ceci
Buna ziua,
Se poate folosi procedura somatiei de plata in urmatoarea situatie?
Debitorul pt. plata facturii emite fila c.e.c. fara acoperire. Creditorul ... (vezi toată discuția)