avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drept la pensie sau nu?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drept la pensie sau nu?

Buna ziua!
Vă rog să imi dați lămuririle necesare pentru următoarea problemă. Mama mea (în vârstă de 55 ani) a lucrat timp de 9 ani și 8 luni (+ 9 luni de șomaj), Ulterior, locul ei de muncă s-a desființat și ea nu s-a mai angajat în altă parte, ci a rămas în concediu de maternitate, ocupându-se de creșterea și educația mea și a surorii mele. Întrebările mele sunt următoarele:
1. Poate beneficia de pensie, la împlinirea vârstei legale de pensionare, ținând cont de numărul de ani de muncă?

2. Ce demersuri trebuie să facem pentru ca mama să beneficieze de pensie? Se poate achita retroactiv contribuția la pensie? Dacă da, pentru câți ani trebuie achitată și cum se calculează suma pe care o are de plată? Unde trebuie achitată contribuția (la bancă / la Casa Județeană de Pensii) ?

Vă multumesc. Toate cele bune! :)
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
IonelaL, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensionare Vasilegheorgheabcd Vasilegheorgheabcd Am lucrat la grupa I de muncă 19 și 8 luni.Conform noilor modificări aduse legii pensiilor,ce reducere primesc la vârstă de pensionare?Pentru cele 8 luni ... (vezi toată discuția)
Poate fi platit cas retroactiv? Cati26 Cati26 Buna seara, Mama are 56 ani, 27 ani 9 luni si 29 zile de munca, a lucrat pana in 06.02.2010. Poate plati din urma cotizatia pentru pensie si sa iasa la ... (vezi toată discuția)
Pensionare doinatautan doinatautan Sunt născută pe 16.05.1957 iar pe data de 22.03.2012 am făcut 35 de ani de muncă (lucrez din 22.03.1977). Am lucrat şi 7 ani compleţi în grupa II-a de ... (vezi toată discuția)