avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu uzufruct viager vs. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu uzufruct viager vs. Contract intretinere cu uzufruct viager

Buna ziua,

as dori sa stiu care dintre cele doua variante de contract (Contract vanzare cumparare cu uzufruct viager vs. Contract de intretinere cu uzufruct viager) avantajeaza vanzatorul (ii da o anume siguranta) si totodata sa fie inatacabila de catre prezumtivi mostenitori, astfel incât cumpărătorul să nu aibă nicio problemă la un anume moment dat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:50, 2 Iulie 2018
Pai depinde ce vrea vanzatorul: sa primeasca bani sau sa fie ingrijit?
Act inatacabil nu exista. Un act e cu atat mai bun cu cat e potrivit situatiei de fapt care este premisa incheierii actului. In cazul dv., nu o cunoastem.
Pana la urma, sa fie mai sigur vanzatorul, mostenitorii (cui?) sau sa nu aiba cumparatorul probleme?
Reveniti cu o descriere mai ampla.
Noi, vanzatorii (sau intretinutii in cea de-a doua varianta) dorim sa ramana casa si terenul pe care il avem in proprietate, unui nepot. Exista copii ai sotului, din casatorii anterioare, care ar putea fi considerati mostenitori, despre ei este vorba si nu am vrea sa creeze probleme nepotului caruia vrem sa ii facem actele respective. De asemenea, as dori sa stiu daca in Contractul de intretinere cu uzufruct viager se poate specifica faptul ca beneficiari sa fie doar nepotul si copii sai, iar in cazul disparitiei lor contractul sa devina nul. Va multumesc.
Nu se poate specifica asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare sau? Luiza P Luiza P Buna ziua. Ce fel de contract ar fi cel mai bine sa fac cu bunica mea, pentru ca sa pot mosteni apartamentul ei fara ca sa fie atacat de eventuali ... (vezi toată discuția)
Solutie cumparare apartament la un pret mai mic decat pe piata mariusionutvoinea mariusionutvoinea Buna ziua , Am o cunostinta care, datorita problemelor financiare , este dispusa sa imi cedeze apartamentul pe care il detine , contra unei sume lunare de ... (vezi toată discuția)
Mostenire,vanzare-cumparare sau donatie alfonso alfonso buna ziua,as vrea sa stiu cum ar fi mai bine,mostenire,act vanzare-cumparare sau donatie mama mea e recasatorita actualul ei sot cu care este de 30 de ani ... (vezi toată discuția)