Am depus o cerere de chemare in judecata Municipiul ***** prin Primar, Materie: Contencios administrativ şi fiscal, Obiect: obligaţia de a face emitere aviz de oportunitate; Stadiu procesual: Fond, prin care formulam obligarea paratului pentru a-mi elibera avizul de oportunitate in vederea intocmirii unui PUZ - construire locuinta pe teren propietate. Mi-a fost anulata cererea pe motiv ca avizul de oportunitate nu este act administrativ.
Mentionez ca s-a intocmit toate demersurile legale prin arhitect (studii, ridicare topo, proiect), unde ceream avizul de oportunitate. A fost respins de trei ori pe motiv ca in viitor pe propietatea mea va trece un pod. Cei de la primarie (urbanism) nu au nici un stiudiu de fezabilitate, proiect, hotarare de guvern sau de consiliu local, expropiere, etc.
Intrebarea este care este temeiul legal prin care pot sa actionez in instanta? Instanta mi-a respins si anulat cererea motivand ca avizul de oportunitate care sta la baza intocmirii PUZ-ului, nu este act administrativ.
Va rog, ce pot face?
Va multumesc anticipat.