avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ACTIUNE IN CONSTATAREA APROBARII TACITE, OG 27/2003
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ACTIUNE IN CONSTATAREA APROBARII TACITE, OG 27/2003

Am cumparat un teren si ne-am apucat sa facem PUZ-ul. Am obtinut avizul de oportunitate si cand am trecut la pasul urmator,respectiv avizul tehnic consultativ, autoritatea publica locala nu doreste sa ni-l dea, asfel incat de mai bine de 7-8 luni ne da niste raspunsuri care nu au nici un fel de legatura cu solicitarea noastra.
Am chemat in judecata initial primaria si consiliul local, insa primaria a ridicat exceptia lipsei calitatii procesuale pasive iar instanta mi-a pus in vedere ca am chemat consiliul local dar prin cine il chem,
am modificat actiunea chemand primarul si consiliul local prin primar.
Am facut bine?
Apoi mi se tot spune ca pe baza OG 27/2003 e foarte greu sa obtii o hotarare favorabila si avocatii se feresc de ea.
A avut cineva sau stie cineva o speta pe tema asta?
E cumva o problema cu ordonanta asta?
Va multumim,
Cel mai recent răspuns: Dascalu Camelia Raluca , utilizator 18:45, 29 Ianuarie 2010
Cererile privind eliberarea de autorizaţii, avize, licenţe sau permise vor fi considerate aprobate dacă firmele nu primesc răspuns din partea autorităţilor în termenul stabilit de lege.
Calitatea procesuala o are autoritatea administratiei publice, in speta Consiliul Local.
Uitati aici, o speta
[ link extern ]
Acum s-a ivit o problema.
Noi am introdus cererea de chemare in judecata in 19,08,2009.
Intre timp pe baza certificatului de urbanism (care ne expira acum in decembrie) am realizat in paralel cu PUZ-ul si procedura de scoatere din circuitul agricol (arhitectul a zis ca este bine sa fie facuta si ca nu modifica cu absolut nimic PUZ-ul si documentatia afrenta ce a depus-o la primarie).
Instanta in noiembrie mi-a cerut sa depun actele de proprietate ale terenului si le-am depus pe toate inclusiv noul extras CF unde terenul acum figureaza intravilan de constructii (anterior era extravilan arabil).
Arhitectul spune ca indiferent daca terenul este intravilan de constructii sau extravilan arabil, PUZ-ul trebuie facut si documentatia nu se modifica cu nimic fata de cea depusa .
Instanta spune ca s-a modificat obiectul cererii.
Obiectul cererii era:
1. Constatarea ideplinirii procedurii aprobarii tacite in ceea ce priveste avizul tehnic consultativ;
2. obligarea paratilor a ne elibera AVIZUL TEHNIC CONSULTATIV in vederea intocmirii PUZ – Constituire trup intravilan in vederea CONSTRUIRII DE LOCUINTA, imprejmuire si bransament ,
Ce parere aveti?
Daca intanta imi respinge actiunea, stiu ca hotararea ei este definitiva si irevocabila iar recursul mentionat in ART.11 din cate vad in practica nu va fi admis.
Ce alta cale de atac mai am, ma pot adresa la CEDO?
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
Dascalu Camelia Raluca, utilizator
Interventie moderator

Va rog sa nu mai deschideti topicuri in continuarea celor existente si sa nu mai postati acelasi mesaj de mai multe ori, contravine Regulamentului de postare.
Multumesc!

Gabriela Pintea

Dascalu Camelia Raluca a scris:
Buna ziua, am mai scris pe forum si va multumesc frumos pt. raspunsul primit.
Cum era de asteptat instanta ne-a respins cererea pe motiv ca raspunsurile date de autoritate sunt in concordanta cu OUG 27/2003,adica chiar daca nu era nici o concordanta intre ce noi cerusem si ceea ce ni s-a raspuns tot era OK .
Desi i-am depus o documentatie tehnica spunea ca sa stam sa se aprobe PUG-ul pe 2010 ca dupa ce se aproba PUG-UL pe 2010 - nu se stie cand- noi trebuie sa o luam de la capat cu toata documentatia.
Mai mult
- potrivit OUG 27/2003 participarea procurorului era obligatorie dar nu a fost nici picior de procuror prin sala (asta nu inseamna ca instanta nu a fost constituita potrivit dispozitiilor legale?)
- am depus o cerere de probe iar instanta nici macar nu s-a pronuntat asupra ei in sensul admiterii sau respingerii ei (am cerut autoritatii publice sa aduca procesele verbale unde sustine ca s-a analizat documentatia noastra,)

Avocatul spune ca sa o lasam balta.
Ce parere aveti?
Imi cer scuze, nu asta a fost intentia mea,
Lucrurile au evoluat fata de ultima oara si m-am gandit ca poate cineva s-a lovit de o situatie similara.
Oricum va multumesc frumos si mii de scuze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan brindushap brindushap Buna ziua. Doresc sa trec un teren din extravilan in intravilan in com Mogosoaia. Lotul este de 15000mp. Ma intereseaza care ar fi pasii si costurile acestei ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)