avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe apartament vandut inainte de trei ani de la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe apartament vandut inainte de trei ani de la cumparare

Buna ziua!
Anul trecut in februarie am cumparat un apartament cu 3 camere pe care am dat 54000 E. Acum am vrea sa-l vindem cu cca 48000.E. Cat trebuie sa platim impozit la tranzactie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: casiba , utilizator 11:15, 26 Octombrie 2009
Nu datorati impozit intrucat din cele expuse nu aveti venituri, ba mai mult o sa aveti pierderi.
Daca sunteti persoana fizica datorati impozit pt venitul din transferul proprietatilor imobiliare, calculat la valoarea vinzarii, indiferent de pretul la care l-ati cumparat.
Art 77 1 din CF.

Pt cele dobindite intr-un termen de pina la 3 ani inclusiv:
- 3% pina la val de 200.000 lei inclusiv
- peste 200000 lei, 6000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.

Daca sunt 2 proprietarii (sot si sotie), valoarea vinzarii se imparte la 2 si se impoziteaza individual pt fiecare persoana.
3% din valoarea de tranzactie!
Conform Codului Fiscal impozitul pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare se taxeaza la valoarea declarata de parti sau, in cazul in care valoarea declarata este mai mica decat valoarea orientatitva stabilita prin expertiza intocmita de Camera Notarilor Publici, la acesta din urma.
Ar trebui sa intrebati la notariat daca va incadrati in acesta valoare de expertiza si daca nu sa vedeti ce valoare are apartamentul dvs. pe acea expertiza si cuantumul exact al impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe tranzactiile imobiliare eeeee eeeee Buna ziua! Nu stiu daca am postat exact unde trebuie , dar va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri in ceea ce priveste impozitul perceput la vanzarea unui ... (vezi toată discuția)
Impozit/venit din vanzare apartament margadan margadan buna seara! doresc sa vand apartamentul pe care il detin din anul 1993 si as vrea sa stiu care este cota de impozitare.multumesc.=D> (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul realizat prin vanzarea de imobile segovia_48 segovia_48 Doresc sa vand un apartament si vreau sa stiu daca suma tranzactiei este cea declarata de partile implicate sau aceasta este stabilita de notar dupa anumite ... (vezi toată discuția)