Buna ziua! Cazul nostru e asa: sot-sotie care este proprietara de imobil/ bun propriu, se stie de un divort intre ei, afirmat verbal de ei, fara ca acum la momentul decesului sotiei, sa gasim documente care ateste clar(am gasit certificatul lor de casatorie cu un nume al sotiei preluat dupa sot si buletinul sotiei refacut ulterior pe numele de familie initial purtat inainte de casatoria lor). Sotul sau concubinul, nu stim clar, a trait impreuna cu sotia in imobilul-bun propriu al sotiei. S-au imbolnavit si au decedat , prima data sotul/concubinul iar acum recent sotia proprietar de imobil/bun propriu. Au fost impreuna 13 ani. Sotul/concubinul are o fiica ca descendent iar sotia / concubina o nepoata de fiu descendenta. Cum se dezbate succesiunea dupa imobil/bun propriu?Multumesc!
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa va adresati primariei la care a fost incheiata casatoria pentru a vedea daca la momentul decesului doamna mai era casatorita.
Dupa ce stabiliti acest prim statut se poate spune cum se dezbate succesiunea fiind destul de multe diferente in functie de statut (casatorita sau nu) si de momentul decesului eventualului sot.
Daca este vorba doar despre o situatie de concubinaj atunci singura mostenitoate este nepoata de la fiu predecedat.
Daca este vorba despre situatia casatoriei legale atunci toate sunt in functie de momentul decesului fiecaruia dintre soti.
Daca la primarie nu o rezolvati atunci puteti sa intrebati in inca doua locuri: la DITL solicitand un istoric de rol acolo ar trebui sa se specifice statutul proprietatrului (casatorit sau nu) si/sau la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti unde va puteti adresa cu o cerere solicitand atat statutul cat si judecatoria unde s-a pronuntat divortul si anul.
De acolo va trebui sa scoateti si o sentinta de divort legalizata.
Partaj
onisim
Buna ziua!Am o nelamurire!?Sunt casatorit de 6 ani am un copil de 5 ani si stau in casa sotiei,adica a fost cumparata inainte de casatorie de ea.Eu am vreun ... (vezi toată discuția)