avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posesie Adversa !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posesie Adversa !

Buna ziua,
Stie cineva ce anume inseamna sintagma "Posesie Adversa" ?
Am intalnit aceasta exprimare intr-un contract de inchiriere,la capitolul Plati. (ordinea platilor datorate - "chiria sau sumele pentru posesie adversa")
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Costi2017 , utilizator 13:01, 13 Februarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reprezinta o stare de fapt ce constă în stăpânirea materială a unui lucru, în exercitarea unei puteri de fapt asupra acestuia, care dă posesorului putinţa de a se comporta ca şi când el ar fi adevăratul titular al dreptului de proprietate (sau al altui drept real) asupra acelui lucru.

Pe scurt, platiti pt ce ati inchiriat.
Am inteles.Deci,totul este ok,avand in vedere seriozitatea chiriasului si corectitudinea de a plati ceea ce a inchiriat.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se da următoarea situație, eu cumpăr un teren împrejmuit ... Catalin2o14 Catalin2o14 Se da următoarea situație, eu am un teren care se afla in posesia unei terțe persoane care îmi blochează și ocupa terenul prin violenta, comite acesta ... (vezi toată discuția)
Posesia presupune si folosinta bunului? alexxS alexxS Buna ziua, as dori sa intreb in cazul in care o persoana dobandeste ambele elemente ale posesiei ca stare de fapt, atat corpus cat si animus, acesta poate ... (vezi toată discuția)
Posesorul law_and_order law_and_order salut, eu sunt noua aici deci daca nu am pus intrebarea unde trebuia va rog sa ma scuzati. In momentul de fata invat pentru o restanta la civil - drepturile ... (vezi toată discuția)