avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Tutela sau curatelă?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Tutela sau curatelă?

Bună ziua! Am și eu o nelămurire! După decesul tatălui,am început să demarăm procedura pentru dezbaterea taxei de succesiune. Suntem 3 frați,dintre care eu sunt nerecunoscut,deci succesiunea revine celor doi frați. Sora și cu mine suntem majori,dar fratele nostru nu. Am înțeles că sora o să se reprezinte pe ea la succesiune,iar fratele nostru nu se poate reprezenta,dată fiind minoritatea acestuia și ca are nevoie de un reprezentant. Fiind major,am decis să îl reprezint eu,însă am o nelamurire cu privire la ce procedură trebuie să acced,tutela sau curatela fratelui. Am auzit diverse opinii,însă aș dori daca se poate să îmi dați in răspuns concret. Tutelă sau curatelă,în acest caz. Menționez că parinții noștri nu au fost căsătoriți cu acte,fapt ce o înlătură pe mama noastră de la succesiune,astfel rămânând doar ei 2,în calitate de descendenți ai defunctului... Aștept răspunsurile dvs. Vă mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Nu gasesc un mostenitor siret siret Buna ziua, Am o matusa care a murit. Ea nu are copii si nici sot. Deci apartamentul ei ramane fratilor, iar in cazul in care are un frate decedat ramane ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare casa. Mănescu Eugenia Mănescu Eugenia Buna ziua.Daca sora mea are contract de vinzare cumparare semnat si de sot ,deci este pe ambii soti.El a murit de 24 ani.Acum ea vrea sa vinda casa.Inainte de ... (vezi toată discuția)
Instituire curatela persoana adulta cu handicap psihic jewelled jewelled In urma decesului mamei noastre, sora mea suferinda de schizofrenie nu se poate descurca singura, astfel incat necesita un curator care sa-i reprezinte ... (vezi toată discuția)