avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vinzare cumparare casa.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vinzare cumparare casa.

Buna ziua.Daca sora mea are contract de vinzare cumparare semnat si de sot ,deci este pe ambii soti.El a murit de 24 ani.Acum ea vrea sa vinda casa.Inainte de adta trebuie sa faca succesiunea?Daca da ,cam cit costa avind in vedere ca nu a facut.o la termen.Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca acea casa este achizitionata in timpul casatoriei trebuie facuta succesiunea.
La succesiune vor fi chemati sotia supravietuitoare si descendentii.
Daca nu exista descendenti (copii) vor fi chemati parintii sotului si/sau fratii si surorile sotului.
Costul dezbaterii succesiunii se stabileste de notar functie de grilele lui.
acest răspuns util
Da, trebuie sa dezbata succesiunea.
Costurile depind de bunuri.
acest răspuns util
Pentru a putea instraina bunul, este necesar sa se efectueze dezbaterea succesorala.

Altminteri, nu se poate demonstra calitatea de succesor a sotiei supravietuitoare.

Dezbaterea succesorala reprezinta o procedura ce poate fi initiata oricand.

De asemenea, imparteala poate fi realizata fara a fi specificat un termen anume.

Daca exista un acord intre comostenitori, dezbaterea succesorala poate fi realizata pe cale notariala.

Ulterior, poate fi demarata procedura partajarii.

Din 1/ 2 ce va transmite, din patrimoniul defunctului, 1/ 4 revine sotiei supravietuitoare, anume 1/ 8.

Cota de 3/4 din 1/2 revine descendentilor anume 3/ 8.

Aceasta cota se impartele in mod egal catre copiii defunctului.

Succes!
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura succesiune recekghiata recekghiata buna ziua, sunt nepotul unei batrane ce are mari probleme cu 2 din cei4 copii ai sai. bunicul a murit, sunt impozite mari de plata pe casa si teren, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire AdiEmaDeni AdiEmaDeni Buna ziua ,numele meu este Adriana.Parinti mei detin o casa si mama a murit de curand.Mai am o sora iar Tata doreste sa mi doneze mie parte lui fara .ca sora ... (vezi toată discuția)
Succesiune arpad.ati arpad.ati Daca nu sa lasat testament,mama a dat in judecata pe 4 copii ai cu decedatul cum se inparte avand mai multe inmobile ,si terenuri.?? (vezi toată discuția)