avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturi locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturi locatari

Bună ziua,
Mă confrunt cu următoarea situație și nu știu „încotro s-o apuc”: Am la parterul blocului o firmă de catering care mă deranjează de 2 ani de zile și sesizând Poliția Locală am aflat că nu deține autorizația de funcționare emisă de primărie și nici autorizație de construcție pentru instalația de evacuare a aburului montată pe bloc. Eu am toți pereții comuni cu această locație și în momentul de față primăria a dispus suspendarea activității firmei până la intrarea în legalitate. Sunt următoarele situații:
1) Să-și facă altă firmă de catering (pe alt nume) și să funcționeze în continuare - atunci din nou va trebui să aștept cel puțin o lună jumătate până la posibilitatea aplicării unei noi proceduri de suspendare. Și tot așa nu știu cât timp!
2) Să merg acum în instanță dar mă întreb dacă am șanse să rezolv ceva? Nu îmi este foarte clar dacă au sau nu au nevoie de acordul vecinilor direct afectați în cazul schimbării obiectului de activitate ținând cont de faptul că spațiul respectiv este destinat activităților comerciale încă de la construcția blocului.
Vă rog să-mi dați un sfat sau măcar o recomandare cui să mă adresez (exclus DSP, Primărie, Poliție Locală - au făcut tot ce ține de ei sunt absolut sigură).
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: green2017 , utilizator 17:41, 16 Februarie 2018
Activitatea este suspendata pana la intrarea in legalitate..... Ce fel de reclamatii ar mai putea fi formulate ? Desi s-a dispus suspendarea activitatii pana la intrarea in legalitate, se desfasoara si in prezent activitati in spatiul respectiv ?
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
ContSters454516, utilizator
Da. Este posibil ca sa funcționeze pe alta firma (alt CUI) înregistrată la registrul comerțului iar sancțiunile au fost emise pe vechea firma (vechiul CUI).
Care este pozitia Asociatiei de proprietari ? Ei cum si-au dat acordul fara sa va intrebe?
Eu zic ca de aici trebuia sa incepeti.
In fine, daca acum activitatea este suspendata, pe un nou CUI ii va trebui sa obtina din nou, toate aprobarile, iar as. prop. trebuie neaparat sa va intrebe. Dvs. nu sunteti de acord si cu asta basta.
Oricum, atentie, daca demareaza aceeasi activitate!
Mulţumesc frumos pentru răspunsuri!
Totuşi mai am o întrebare: mi se spune de la asociaţie că n-ar fi nevoie de semnătura vecinilor (nici măcar a celor direct afectaţi cum sunt eu) deoarece e vorba de schimbarea destinaţiei unui spaţiu care prin construcţie este spaţiu comercial. Dacă îmi puteţi spune unde este reglementat prin lege acest lucru.
Sa va spuna asociatia acest lucru, daca sunt asa de destepti!

Nu uitati, asociatia sunteti dumneavoastra, adica toti membrii, iar onor conducerea sa se uite in Legea 230/2007, sa vada cu ochii lor ce obligatii au si pe cine trebuie sa apere.
Am mai raspuns la asemenea provocari.
Poate acel spatiu comercial, comercializa atze, brice si c..., nu se facea zgomot, fum, nu producea mirosuri si alte asemenea. Aceste spatii in care se prepara mancare, se fac aprovizionari la ore matinale, trancanesc, busec vase si usi, au dispozitive frigorifice cu functionare 24/24/7/7, se face curatenie sau daca nu se face, sunt generatoare de gandaci si alte vietati... Poate conducerea nu stie, dar ar fi bine sa observe cum functioneaza canalizarea propriei asociatii, unde aceste firme deverseaza si arunca tot felul de resturi din mancare, agenti de spalare si mai stiu eu, ce...
Este absolut necesar acordul dvs. in primul rand, a celorlalti vecini, al conducerii as. prop.
Daca nu este nevoie de acordul dvs., al vecinilor, poate patronul se reprofileaza si deschide o afacere de confectionat burlane din tabla sau instrumente muzicale din alama (alamuri), carora tre' sa le faca proba sa observe daca au iesit bine (toate cu amortizoare de zgomot)...
Nu-i chiar asa - in tzara aceasta face fiecare ce-i trece prin cap? Mergeti si reclamati si la Directia de sanatate publica, explicati ca nu doriti asemenea firme in preajma locuintelor, mergeti din nou la Primarie si scoateti-ii din zona. Sa-si faca propriile spatii, undeva unde nu produc atata deranj traiului la bloc. Sasi deschida punctul de lucru, la blocu/vila lor, sa-i vedem daca le convine!
Scurt si fara comentarii!!!

Alte discuții în legătură

Punct de lucru - patiserie in spatiu comercial alexaxa alexaxa buna ziua, doresc sa deschid o patiserie intr-un spatiu comercial pa parterul unui bloc de locuinte. spatiul este \\"spatiu comercial\\" din constructia ... (vezi toată discuția)
Închiriere spațiu cu destinație în cf ,,spațiu comercial'': am sau nu nevoie de acordul asociației de proprietari pentru autorizare? la primărie mi s-a dat un răspuns ambiguu spiriy2005 spiriy2005 Buna ziua, Intentionez sa inchiriez la parterul unui bloc un spatiu comercial (incadrat in cartea funciara ca spatiu comercial) si sa desfasor activitati de ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari Elena.chi Elena.chi Buna ziua, Am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc (cu act doveditor de la primarie pentru schimbare destinatie din locuinta in spatiu ... (vezi toată discuția)