avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociat unic si sofer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociat unic si sofer

Buna ziua,

In cadrul unei firme de transport, asociatul unic, fara alti angajati, poate avea si atributii de sofer fara a avea contract de munca inregistrat?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 13 Februarie 2018
Cu tot respectul, ceea ce v-am relatat nu are legatura cu ceea ce spuneti dumneavoastra.....tocmai ca eu nu vreau sa am calitatea de salariat, si intreb daca dpdvl este posibil acest lucru. Daca intr-o decizie a asociatului unic se poate stipula ca indeplineste atributia de sofer, fara a avea un contract de munca inregistrat la ITM.

Va multumesc!

Toate documentele mentionate le avem. Singurul lucru pe care nu il stiam era obligativitatea incheierii unui contract pentru functia de sofer, inregistrat la ITM, sau posibilitatea indeplinirii acestei atributii doar in baza unei decizii a asociatului unic.
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ca sa intelegeti mai bine ceea ce spunem, ar trebui sa va postam o intreaga teorie cu privire la interpretarea legilor sau a normelor care le reglementeaza.
In cazul expus de mine, este vorba despre o norma dispozitiva si nu de anumite documente cu privire la transportul marfurilor sau la permis.

Adica legea prevede posibilitatea si nu obligativitatea incheierii unui c.i.m.

In mesajul anterior , v-am spus ca drepturile si obligatiile asociatului trebuie sa se regaseasca in actul constitutiv al societatii.
In caz contrar,acestea se pot stabili intr-un act aditional la actul constitutiv sau intr-o Decizie a asociatului unic.
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. o persoana poate fi angajata cu contract de munca ... manuelle manuelle Buna ziua. O persoana poate fi angajata cu contract de munca de 2 ore/zi in functia de Manager transport marfa la mai multe firme? Sau poate sa fie angajat cu ... (vezi toată discuția)
Amenda i.s.c.t.r. simonik2011 simonik2011 Buna ziua, un sofer angajat la firma fratelui meu aducea o remorca de la Bacau (nu transporta nimic in ea), a fost amendat de I.S.C.T.R. pentru ca efectua ... (vezi toată discuția)
Administrator srl si sofer popapopa popapopa Buna ziua, Exista vreo interdictie pentru a fi administrator a unui SRL si a conduce una dintre autovehicule-taxi pentru aceeasi societate cu obiect de ... (vezi toată discuția)