avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comunicare instiintare de plata de IFN
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comunicare instiintare de plata de IFN

Buna ziua,
S-a comunicat societatii noastre o instiintare de plata prin retinerea din veniturile salariale ale unui angajat, instiintare comunicata de o institutie financiara nebancara, pe baza faptului ca intre aceasta si angajat s-a incheiat un contract de credit, nefiind executate anumite obligatii de plata scadente.
1. Considerati ca este legala retinerea din salariul angajatului, in baza acestei instiintari de plata?
2. Dupa cunostintele mele, pt asemnea obligatii de plata executorul judecatoresc este singurul organ administrativ de executare, care poate solicita retinerea salariului in baza unei adese de infiintare a popririi pe veniturile angajatului in cotele prevazute de lege, dupa incuviintarea executarii titlului executoriu, situatie in care societatea are calitatatea de tert poprit......este corect ceea ce am expus?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Retinerea din salariul angajatului la solicitarea unui tert otilia13 otilia13 Buna ziua, S-a comunicat societatii noastre o instiintare de plata prin retinerea din veniturile salariale ale unui angajat, instiintare comunicata de o ... (vezi toată discuția)
Retinere salar stefiflavia stefiflavia va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Instiintare retineri anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog, imi puteti spune in cazul cand un salariat are restante la o banca si firma primeste instiintare de retineri, este obligata sa faca ... (vezi toată discuția)