avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art 118 codul muncii. Program de munca individualizat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art 118 codul muncii. Program de munca individualizat

Buna ziua,
Lucrez cu norma intreaga intr-o companie unde programul de munca este in ture prin rotatie. In ultima perioada am lucrat 5 weekenduri consecutive ceea ce nu este program de munca prin rotatie. Am vorbit cu managerul dar nu s-a schimbat nimic.
Vrea sa depun la resurse umane o cerere in baza art 118 prin care sa nu mai lucrez doar duminica. Precizez si ca am 2 copii cu care desfasor alte activitati duminica. Poate fi considerat acesta program individualizat?
Multumesc anticipat
Cu stima
Cristi
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Cristi_nu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 14 Februarie 2018
Ceea ce doriti dvs nu este un program de munca individualizat, in sensul art.118 C.mun.
Dar exista ceva in sensul asta? Multumesc
Cornel Vasile a scris:

Ceea ce doriti dvs nu este un program de munca individualizat, in sensul art.118 C.mun.

Normal program de munca este luni - vineri , iar sambata - duminica repaus.

Codul Muncii
Art. 113.
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
.......

Art.137
(1) Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repaus saptamanal - obligatoriu 2 zile consecutive? ASL ASL Codul muncii la art. 137 alin.1), mentioneaza repausul saptamanal de 48 de ore consecutive (sambata si duminica) iar la alin. 2), este mentionat faptul ca ... (vezi toată discuția)
Munca in zilele de repaus saptamanal SLDTimisoara SLDTimisoara va rog sa ma lamuriti daca o persoana lucreaza simbata trebuie sa i se acorde timp liber platit,la 8 ore lucrateprimeste 16 ore libere platite in termen de 60 ... (vezi toată discuția)
Cate zile consecutive este legal sa muncim conform legii? helpme2020 helpme2020 Cate zile consecutive este legal sa muncim conform legii? Precizez ca sunt agajat full time, la program de 8 ore jumate, cu 1 ora pauza. Lucrez doar ture de ... (vezi toată discuția)