avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna seara! Mi-am depus cererea de demisie pe data de 08.02.2018, pentru data de 15.02.2018. Atunci seful a spus ca vrea preaviz. Eu nu am fost de acord, Am vrut sa plec pentru ca mi-am gasit alt loc de munca. Astazi am reanuntat ca de maine nu mai vin...si a inceput scandalul. Am fost amenintat ca daca nu stau in preaviz ( nu am semnat ptr asa ceva ) o sa faca tot posibilul sa platesc ptr orice se intampla in firma daca nu sunt eu. Am raspuns ca legea imi permite sa imi dau demisia fara preaviz - raspunsul lui a fost ca are el juristii lui si sa il las in pace cu legile mele ca nu il intereseaza. Motivul pentru care am decis sa imi schimb locul de munca a fost ca nu primim salariile la timp ( sunt intarzieri si de 2 saptamani - pe sef nu il intereseaza asta si ne-a si spus-o ) . Nu stiu ce sa fac. M-a speriat putin....nu vreau probleme...acum ma gandeam sa ii fac plangere la ITM..are rost? Am gresit eu cu ceva. tin sa mentionez ca am lucrat la acest loc de munca 13 ani si nu am creat niciodata probleme ( eram chiar un angajat foarte solicitat si de incredere - de aici si scandalul asta a pierdut un om care facea cat 3 ) sunt putin descurajat...Vroiam o "despartire " amiabila fara preaviz.
Cel mai recent răspuns: Turcu Andrei , utilizator 10:23, 15 Februarie 2018
Legea permite o demisie fara preaviz numai in anumite situatii si nu cand vrea un angajat.

Plata cu interziere a salariului nu este motiv de demisie fara preaviz.
Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Plangere la ITM pentru ce doriti s-o faceti ?

Daca lipsa dvs de la locul de munca in perioada preavizului va cauza angajatorului un prejudiciu atunci acesta il poate recupera , astfel:
- prin acordul partilor
- prin actiune in instanta
Salariatul poate demisiona fără preaviz daca angajatorul nu isi îndeplinește obligatiile asumate prin contractul individual de munca. Art. 81 alineatul 8 codul muncii
1. Care sunt acele obligatii nerespectate ?

2. Doua cereri de demisii nu se pot depune.

3. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Neacordarea salariului la timp(am luat chiar si de 3 ori salariul într-o luna) neacordarea concediului de odihna
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Plata cu interziere a salariului nu este motiv de demisie fara preaviz.
Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.


Cerere de acordare a CO ati depus la angajator? Aveti programare de CO ?

Alte discuții în legătură

Mi-am dat demisia ,deoarece plata salariului nu s-a facut la timp,iar angajatorul ma pune sa stau in preaviz. Mihai98 Mihai98 Mi-am dat demisia pentru ca angajatorul nu plateste la timp,in ultimele luni au suspendat tichetele de masa si banii de transport,iar acesta ma pune sa stau ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz ContSters366225 ContSters366225 Buna ziua, In primul rand as dori sa stiu daca plata intarziata a salariului, poate constitui un motivi pt demisie fara preaviz. Deci pe data de 15 iulie ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat madi33 madi33 Am fost angajat 2 ani si 8 luni din care mi-am luat concediu de odihna 5 zile, urmeaza ca la sfarsitul lunii august sa plec din firma.Ce se intampla cu zilele ... (vezi toată discuția)