avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi-am dat demisia ,deoarece plata salariului nu s-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi-am dat demisia ,deoarece plata salariului nu s-a facut la timp,iar angajatorul ma pune sa stau in preaviz.

Mi-am dat demisia pentru ca angajatorul nu plateste la timp,in ultimele luni au suspendat tichetele de masa si banii de transport,iar acesta ma pune sa stau in preaviz.Am refuzat si a spus ca o sa fiu dat nemotivat si concediat disciplinar.Acestia nerespectand contractul de munca.Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:15, 13 August 2019
Tichetele de masa si banii de transport erau prevazute in contractul de munca?

Mihai98 a scris:

Da,urmez un curs de adaptare profesionala,iar in anexa contractului de munca este precizat ca sunt obligati sa ofere tichete de masa plus masa calda,rechizite,profesori si lectori care sa ne invete,nimic nu s-a respectat .Si mai este inca o problema,salariul in contract este de 3000 de lei brut,firma fiind declarata in constructii salariul net este undeva la 2300 de lei,dar mi se opreste 1000 de lei pe luna motivand ca nu s-a realizat planul de lucru.

Totusi vi se achita salariile ?
Da,dar cu intarziere de la 5 zile pana la 15 zile .Intrebarea mea e ce pot pati daca nu respect preavizul lor.nerespectand ei in primul rand contractul .
Ultima modificare: Marți, 13 August 2019
Mihai98, utilizator
1. Conform art.166 alin.4 C.mun., intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

2. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

3. Detaliati acest aspect : "..nerespectand ei in primul rand contractul . "

Alte discuții în legătură

Plecarea de la locul de munca loa94 loa94 Buna ziua, As dori sa stiu ce se poate intampla daca plec de la locul de munca ( nu ma prezint la servici ). Doresc sa fac chestia asta deoarece nu voi fi ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz dupa demisie Madalinaioana11 Madalinaioana11 Buna ziua, Mi-am dat demisia pe data de 1 a lunii si au refuzat propunerea de a pleca in 10 zile de preaviz. Ma obliga contractual la 20 zile. Mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Demisie Turcu Andrei Turcu Andrei Buna seara! Mi-am depus cererea de demisie pe data de 08.02.2018, pentru data de 15.02.2018. Atunci seful a spus ca vrea preaviz. Eu nu am fost de acord, Am ... (vezi toată discuția)