avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Vreau sa inscriu aceasta masina
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Vreau sa inscriu aceasta masina

am cumparat o masina de la o firma care aduce masini din germania vreau sa inscriu aceasta masina si am fost la circa fiscala sector 3 buc.miau cerut fisa fiscala de la firma din timisoara dar acestia spun ca masina a fost vinduta ca marfa si nu trebuie certificat fiscal si miau dat o declaratie pe proprie raspundere .ce e de facut? cine are dreptate?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gioni8 , utilizator 20:46, 14 Februarie 2018
Firma de la care ati achizitionat s-ar putea sa aiba dreptate in ipoteza in care autoturismul este achizitionat ca marfa.
Atunci cand achizitionezi de exp un auto nou/din fabrica, vine cu factura, pe "o" daca s-a platit la momentul efectuarii comenzii (un avans, sau mai bine zis a fost efectuata rezervarea seriei de sasiu), iar ulterior s-a achitat pana la termenul stabilit pentru livrare diferenta pana la valoarea totala/pretul total al autoturismului.
Acea afactura pe "o", insotita de actele de la dealer-ul auto este actul in baza caruia se efectueaza - luarea in evidenta fiscala.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
ContSters454516, utilizator
masina este secanhand a fost adusa pe platforma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate certificat fiscal auto la vânzare? adrburcea adrburcea Buna ziua ! Întâmpinam următoarea problema: Suntem dealeri auto(numai import Sh) iar la vânzare , o parte din clienti ne solicita certificat fiscal și ... (vezi toată discuția)
Inselatorie sau nu? weedmastersr weedmastersr Buna ziua, Am o mica dilema. Am achizitionat un auto SH adus la comanda de catre o firma autorizata in comertul cu autovehicule. Mi-au dat un dosar cu toate ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare mijloc transport-fond marfa dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Buna ziua, Am cumparat recent de la un dealer masini un autoturism. La administratia locala mi s-a cerut Certificat fiscal pentru firma de la care am ... (vezi toată discuția)