avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Vreau sa inscriu aceasta masina
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Vreau sa inscriu aceasta masina

am cumparat o masina de la o firma care aduce masini din germania vreau sa inscriu aceasta masina si am fost la circa fiscala sector 3 buc.miau cerut fisa fiscala de la firma din timisoara dar acestia spun ca masina a fost vinduta ca marfa si nu trebuie certificat fiscal si miau dat o declaratie pe proprie raspundere .ce e de facut? cine are dreptate?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gioni8 , utilizator 20:46, 14 Februarie 2018
Firma de la care ati achizitionat s-ar putea sa aiba dreptate in ipoteza in care autoturismul este achizitionat ca marfa.
Atunci cand achizitionezi de exp un auto nou/din fabrica, vine cu factura, pe "o" daca s-a platit la momentul efectuarii comenzii (un avans, sau mai bine zis a fost efectuata rezervarea seriei de sasiu), iar ulterior s-a achitat pana la termenul stabilit pentru livrare diferenta pana la valoarea totala/pretul total al autoturismului.
Acea afactura pe "o", insotita de actele de la dealer-ul auto este actul in baza caruia se efectueaza - luarea in evidenta fiscala.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
ContSters454516, utilizator
masina este secanhand a fost adusa pe platforma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate certificat fiscal auto la vânzare? adrburcea adrburcea Buna ziua ! Întâmpinam următoarea problema: Suntem dealeri auto(numai import Sh) iar la vânzare , o parte din clienti ne solicita certificat fiscal și ... (vezi toată discuția)
Inselatorie sau nu? weedmastersr weedmastersr Buna ziua, Am o mica dilema. Am achizitionat un auto SH adus la comanda de catre o firma autorizata in comertul cu autovehicule. Mi-au dat un dosar cu toate ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare mijloc transport-fond marfa dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Buna ziua, Am cumparat recent de la un dealer masini un autoturism. La administratia locala mi s-a cerut Certificat fiscal pentru firma de la care am ... (vezi toată discuția)