avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Obligativitate certificat fiscal auto la vânzare?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Obligativitate certificat fiscal auto la vânzare?

Buna ziua !
Întâmpinam următoarea problema:
Suntem dealeri auto(numai import Sh) iar la vânzare , o parte din clienti ne solicita certificat fiscal și fisa de inmatr.
Când mergem la primărie sa le ridicam de la primărie ne pune sa plătim impozit (Ex :la auto achiziționate in 2019 și vândute in 2020) chiar dacă legea 469 art1-o ne arată ca suntem scutiți.
Auto vândute sunt STOC DE MARFA. Dacă invocam legea de mai sus ne spun ca nu ne pot elibera cert fiscal pe seria de sasiu, ( nu au rubrica in calculator pentru așa cev!!!)doar unul general, acesta neavând utilitate la cumpărător.
Dacă dorim in mod express cert fiscal și fisa, ne pune sa schimbam luarea in evidentele contabile- din auto ,,stoc de marfa” sa devină ,,bun propriu “ și sa plătim impozitul ( numai la auto achiziționate de noi in 2019 și vândute in 2020)
Este legal?
Și va rugam sa ne spuneti legea care obliga primăria și/sau contribuabilul sa elibereze cert fiscal la orice bun vândut , care are tangenta cu cazul prezentat.
Va multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: Catalin T , utilizator 16:38, 27 Mai 2024
Buna ziua!
Cum ati rezolvat problema?
In mod normal trebuie doar factura fiscala si certificat de informare fiscala ( In cazul vanzatorilor auto autorizati cu cod caen 4511 si masini care se afla la prima inmatriculare in Romania ).
Este o enigma totala.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dealer auto nu da fiscal?? weedmastersr weedmastersr Buna ziua, Am o mica dilema. Am achizitionat un auto SH adus la comanda de catre o firma autorizata in comertul cu autovehicule. Mi-au dat un dosar cu toate ... (vezi toată discuția)
Dealer auto sh, fiscal cerut de drpciv cluj inline62 inline62 Dealer auto SH cu cod CAEN 4511. Am vandut o masina catre o persoana fizica din Cluj cu factura pe care era mentionat faptul ca masina este fond de marfa. I-am ... (vezi toată discuția)
Inselatorie sau nu? weedmastersr weedmastersr Buna ziua, Am o mica dilema. Am achizitionat un auto SH adus la comanda de catre o firma autorizata in comertul cu autovehicule. Mi-au dat un dosar cu toate ... (vezi toată discuția)