avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... amplasare cos centrala termica in curtea vecina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

amplasare cos centrala termica in curtea vecina

As dori sa stiu care este distanta legala de amplasare a unui cos de centrala termica in curtea vecina.
Vecinii au scos cosul centralei termice in curtea noastra printr-o fereastra.
Gazele centralei sunt evacuate in imediata apropiere a unei ferestrei unui dormitor al locuintei noastre.
Daca e posibil sa-mi indicati si care este norma legala ce reglementeaza acest lucru, daca aceasta exista?
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 19:19, 14 Februarie 2018
Cosul de gaze arse trebuie amplasat la inaltime (peste inaltimea constructiei cele mai inalte din zona) pentru ca gazele sa se disperseze in atmosfera. Exista notmative de proiectare in acest sens. Proiectantul instalatiei aferente centralei si executantul lucrarii au cunostinta de aceste normative.
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila cu vecinul pentru a inalta cosul de gaze arse puteti sesiza Directia judeteana de sanatate publica in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Pentru astfel de incalcari ale dreptului de proprietate, temeiul/temeiurile unei eventuale actiuni se vor regasi in cuprinsul codului civil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea gazelor de ardere de la o cantrala pe gaz în condensatie Ianos01 Ianos01 Între casa mea și a vecinului este o distanta de 1, 35m. Vecinul și-a scos coșul de evacuare de la centrala termica pe gaz în acest spațiu de 1,35m, ... (vezi toată discuția)
Centrala termica in dormitor Artepul Artepul Salutari. Vin cu o intrebare simpla: exista vreo lege care impiedica amplasarea unei centrale termice cu functionare pe gaz in anumite camere ale unui ... (vezi toată discuția)
Conducta gaz Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de asociatie cu proprietari,sunt 20 de apartamente din care 12 persoane au contribuit la introducerea conductei de gaz in ... (vezi toată discuția)