avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dupa cat timp se suspenda adunarea generala (sfertul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dupa cat timp se suspenda adunarea generala (sfertul academic) si care este termenul minim pentru reconvocare?

Art. 24 din Legea 230/2007 prevede ca
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal.
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări.
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.
(4) Hotărârile adunării generale a asociaţiei de proprietari sunt obligatorii şi pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenţi la adunarea generală, precum şi pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociaţiei de proprietari.

Am observat in unele topicuri faptul ca adunarea generala a fost reconvocata dupa o jumatate de ora. o ora sau doua ore.

1. Luand in considerare faptul ca legea nu prevede un timp clar (in ore sau minute) dupa care adunarea generala poate fi suspendata din cauza neintrunirii cvorumului necesar pentru adoptarea hotararilor AG precum si formularea de la pct. (2) in care se face referire la un termen in "zile" de la data primei convocări, care este timpul minim dupa care se poate suspenda adunarea generala si termenul minim dupa care poate fi reconvocata adunarea generala?
In cazul contestarii in instanta a termenului pentru reconvocare dupa un termen mai mic de o zi ar exista sanse de anulare a hotararilor adoptate in AG reconvocata?

In privinta timpului minim pentru suspendarea AG nu am nicio idee, cum nu este legiferat "sfertul academic" nu cred ca intra in discutie, o jumatate de ora ar putea fi prea "mult" pentru proprietarii care s-au prezentat la ad.gen. iar la reconvocare fiind posibil sa nu mai vina.
Poate primim raspunsuri din "practica" altor asociatii de proprietari.
In schimb pentru reconvocare opinia mea este ca termenul trebuie sa fie de minimum o zi si maximum 10 zile.

2. Nici stabilirea datei si orei desfasurarii adunarii generale reconvocate nu este explicita in lege, se poate stabili anterior desfasurarii adunarii generale ordinare (odata cu convocarea AG ordinare) sau trebuie stabilita si afisata dupa ce adunarea generala a fost suspendata din cauza neintrunirii cvorumului necesar?




Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
cyan, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:09, 22 Ianuarie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ adaman, incetati sa postati in topicuri vechi, sa ironizati utilizatorii si sa scrieti excesiv cu majuscule!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la a.g.p. in termenul ... gambette gambette Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la A.G.P. in termenul prevazutprevazut de lege este de natura a conduce la anularea procesului de convocare? (vezi toată discuția)