Intreb si eu ce se intampla daca am cerut o amanare pentru angajare avocat dar ulterior am realizat ca nu imi permit sa imi angajez unul.precizez ca m-am aflat la primul termen de judecata in acel dosar.
Da .este un dosar penal.am mai avut o condamnare de 1 an de inchisoare cu suspendare.condamnare primita in urma cu un an si ceva.si acum sunt judecat pentru alte cateva fapte care le-am comis in acelasi timp cu faptele pentru care am fost condamnat.si am cerut amanare sa imi angajez avocat dar nu imi permit sa dau atatia bani cat mi-a cerut un domn avocat
Daca va incadrati in vreunul din cazurile prevazute de art 90 din c.pen.,atunci veti beneficia se asistenta juridica a unui avocat numit din oficiu, iar daca nu va incadrati, va veti apara singur.
Art. 90
Asistenţa juridică obligatorie a suspectului sau a inculpatului
Asistenţa juridică este obligatorie:
a) când suspectul sau inculpatul este minor, internat într-un centru de detenţie ori într-un centru educativ, când este reţinut sau arestat, chiar în altă cauză, când faţă de acesta a fost dispusă măsura de siguranţă a internării medicale, chiar în altă cauză, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege;
b) în cazul în care organul judiciar apreciază că suspectul ori inculpatul nu şi-ar putea face singur apărarea;
c) în cursul judecăţii în cauzele în care legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani.
Probe la dosar
acablau123
Buna
Intrebarea mea este Un suspect/inculpat intr-un dosar penal a dat o declaratie fara un aparator de fata, dupa ce a dat declaratia sa ajuns la fara de ... (vezi toată discuția)