avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calculare salariu medic rezident
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calculare salariu medic rezident

Doi rezidenți, aceași specialitate, același an, aceleași sporuri, dar cu spitale diferite, pot să aibă diferența de 2000 lei la salariu?
Că sa detaliez.
Amândoi suntem rezidenți de anul I pe medicina de urgenta. Eu am post la spitalul Brad și colegul are post la Spitalul Hațeg din judetul Hunedoara- centrul de pregătire Timisoara.
Acuma am primit fluturasele de salarii si eu iau mai puțin că el cu 2000 de lei.
De specificat faptul că eu am brutul trecut la 2765 cu spor de 1350 (50%- dar primesc 75%)iar el are doar 4332 brut. Așa apare pe contract.
Problema este următoarea. Noi am semnat contractele in momentul in care nimeni nu știa pe care lege se merge. Prin urmare, eu m-am ales doar cu 2765.
Întrebarea mea este daca este posibil ca doi rezidenți, de același an, aceași specialitate, exact același program, fara nicio zi de concediu, să avem salarii de bază diferite?
Am luat astăzi legătură cu cei de la spital, iar ei mi-au zis că nu ar fi normal că eu rezident sa iau 5440 ( atât cât ia colegul meu, eu iau 3100) și din acest motiv nu au aplicat nu știu ce alta lege prin care as fi avut și eu salariul de peste 5000. La salariu, in teorie, ar trebui adăugat un spor de tura de 15% și un spor de weekend de 100%.( Pe care nu cred că le-am primit).
Întrebări:
1. Care este legea pe care trebuie sa se meargă?
2. Mai pot face ceva daca eu deja am semnat pe legea veche? ( Exprimarea celor de la personal a fost așa: "dacă mergem pe grila nouă, vei avea salariul mai mare că un medic primar, prin urmare e semnat pe legea veche plus 25% creșterea de la 1 ianuarie).
3. Cui mă pot adresa sa rezolva problema daca in urma discuțiilor amiabile pe care încerc să le am, nu voi rezolva problema?
4. Sporurile de tura și de weekend sunt obligatorii sau rămân la latitudinea spitalului?

Va mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
alexciuta, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul sporuri xzy xzy Bună ziua, Ma aflu în următoarea situatie: în luna decembrie 2018 am împlinit 20 ani vechime în munca (primul loc de munca fiind acesta, la același ... (vezi toată discuția)
Salariul brut nicoleta72 nicoleta72 Buna ziua, recent am semnat un act aditional la CIM prin care am luat la cunoștință de noul salariau de incadrare( începând cu Ianuarie 2018) si ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in actul aditional al c.i.m. care se pare ca a fost ... Mirela 72 Mirela 72 Buna seara, In actul aditional al C.I.M. care se pare ca a fost intocmit in temeiul atr.17 alin1) din Legea 53/2003 - codul Muncii referitor la drepturile ... (vezi toată discuția)